Nyomtass pénzt 3D nyomtatóval

Az oldalunkon már több cikkben is írtunk a 3D nyomtatás technológiáról. Lassan olyan területek is szóba kerülnek, amit már egy halandó is el tud képzelni. Például legutóbbi cikkünkben a 3D nyomtatással készülő csuklósínről írtunk.  Erről az új technológiáról még mindig vegyesek a vélemények, valaki korszakalkotónak tartja, valaki csak egy újabb mellékes technológiának. Az egyes 3D nyomtatással foglalkozó cégek részvényárfolyamán ez meg is látszik.

Ez a piac egyedülállóan éves szinten 45%-os növekedést fog felmutatni az elkövetkező 4 évben. Erről is írtunk már, de a képet beszúrom ide, mert ezzel az információval már pénzt lehet keresni. (a cikk folytatódik a kép alatt)

canalys

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés

A tőzsdei árfolyamokat a várakozások mozgatják, míg a tény, hír adat csak aktualizálja az árfolyamot (persze mindegyik mozgással jár). A 3D Systems Corporation részvényével is ezt történt, dinamikusan emelkedett, majd a befektetők kiszedték a pénzüket. Tudni kell azt, hogy nagyon sok kis befektető még nem ugrott rá a 3D nyomtatással foglalkozó cégek részvényeire. Hogy miért jó ez? Mert ez azt jelenti még emelkedhetnek az ilyen papírok árfolyamai. Az alábbi grafikonon látszik az árfolyam megközelítette a 100-as szintet, és vissza esett 50 dollárig rövid időn belül. Ez attól is lehetett, hogy akkori valós piaci értéke és részvények összértéke között még óriási különbség volt. Jelenleg a cég már jobban áll, és ha 3D nyomtatásról van szó minden elemzőnek a 3D Systems jut eszébe.

Az elemzők véleménye szerint megközelítheti újra a 100 dolláros árat, sőt fölé is emelkedhet. Persze óvatosan kell ezt kelezni, de ez így 100%-os hozamot jelentene. Tehát, így tényleg pénzt tudunk nyomtatni 3D nyomtatóval.

ddd_juli

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!