Ő már megcsinálta, évente 1 milliárd forintot keres Youtube csatornájával…

A svéd Youtube sztár PewDiePie 1 milliárd forintot keresett Youtube videóival 2014-ben (youtube hirdetési bevétel), mivel nézettsége töretlen, így ebben az évben még ezt is túl szárnyalja. A Minneren található vállalkozási ötletek közül a vloggerkedésre ő a legjobb példa, de ez még semmi, a cikk további részében kiderül, hogy még egy ötletemet megvalósította, kihasználva népszerűségét.

PewDiePie Youtube csatornájára 37 millióan iratkoztak már fel. 2014-ben 4,1 milliárdszor(!!!) látták a videóit (eddig összesen több mint 9 milliárdszor). A videojáték videókon kívül humoros taralmait is szeretik a követői. A csatornájára rápillantva láthatjuk, hogy témaválasztása elég széleskörű, ezért is szerezett annyi rajongót. A srác még csak 25 éves.

És, most húzott egy még nagyobbat, írt egy könyvet, ami hamarosan, 2015 októberében kapható is lesz. Már promóciós videót is készített, ezt a szöveg alatt meg is nézheted. A videót már 2,7 milliószor látták. Zseniális ötlet a könyvírás, mivel a követőit így más csatornákon is meg tudja szólítani, növeli az elköteleződést. A marketingre pedig költenie sem kell. A könyv címe: This Book Loves You, PewDiePie
A könyv. amolyan motivációs könyv, tele inspiráló mondatokkal, képekkel, persze PewDiePie humoros stílusában. A videó alatt folytatódik a cikk.

PewDiePie a vloggerkedés mellett már könyvszerző is lett. A 6. vállalkozás ötletben írtam a könyvírás előnyeiről, és kivitelezéséről (főleg üzleti, marketing szempontból). Sőt tovább is bontottam az ötletet és a közösségi könyvírás (47. ötlet) kivitelezésénél könnyen el lehet érni, hogy a médiába is bekerülj, és ingyen reklámot, népszerűséget adjanak akár neked is.
Egy profi szerzőről is olvashattál külön cikkben, az illető 124 millió forintot keresett tavaly a könyveivel, olvasd el, hasznos tartalom. 

[adrotate banner=”5″]

 

 

fotó: youtube
forrás: Amazon, Adweek

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!