Ő már megcsinálta, évente 1 milliárd forintot keres Youtube csatornájával…

A svéd Youtube sztár PewDiePie 1 milliárd forintot keresett Youtube videóival 2014-ben (youtube hirdetési bevétel), mivel nézettsége töretlen, így ebben az évben még ezt is túl szárnyalja. A Minneren található vállalkozási ötletek közül a vloggerkedésre ő a legjobb példa, de ez még semmi, a cikk további részében kiderül, hogy még egy ötletemet megvalósította, kihasználva népszerűségét.

PewDiePie Youtube csatornájára 37 millióan iratkoztak már fel. 2014-ben 4,1 milliárdszor(!!!) látták a videóit (eddig összesen több mint 9 milliárdszor). A videojáték videókon kívül humoros taralmait is szeretik a követői. A csatornájára rápillantva láthatjuk, hogy témaválasztása elég széleskörű, ezért is szerezett annyi rajongót. A srác még csak 25 éves.

És, most húzott egy még nagyobbat, írt egy könyvet, ami hamarosan, 2015 októberében kapható is lesz. Már promóciós videót is készített, ezt a szöveg alatt meg is nézheted. A videót már 2,7 milliószor látták. Zseniális ötlet a könyvírás, mivel a követőit így más csatornákon is meg tudja szólítani, növeli az elköteleződést. A marketingre pedig költenie sem kell. A könyv címe: This Book Loves You, PewDiePie
A könyv. amolyan motivációs könyv, tele inspiráló mondatokkal, képekkel, persze PewDiePie humoros stílusában. A videó alatt folytatódik a cikk.

PewDiePie a vloggerkedés mellett már könyvszerző is lett. A 6. vállalkozás ötletben írtam a könyvírás előnyeiről, és kivitelezéséről (főleg üzleti, marketing szempontból). Sőt tovább is bontottam az ötletet és a közösségi könyvírás (47. ötlet) kivitelezésénél könnyen el lehet érni, hogy a médiába is bekerülj, és ingyen reklámot, népszerűséget adjanak akár neked is.
Egy profi szerzőről is olvashattál külön cikkben, az illető 124 millió forintot keresett tavaly a könyveivel, olvasd el, hasznos tartalom. 

[adrotate banner=”5″]

 

 

fotó: youtube
forrás: Amazon, Adweek