Óriási növekedés előtt a 3D piac

A 3D nyomtatásról már írtunk a minneren. Egy hozzá kapcsolódó részvényt le is elemeztünk. Több mint egy hete a Canalys cég statisztikát és előrejelzést készített a 3D printer piacokról, és a rá épülő szolgáltatásokról. Az elkövetkező években 45%-os növekedést vetít előre. Ez elképzelhető, mivel egy nagyon innovatív szektorról beszélünk. Nagyon sok területen hasznosíthatják a 3D nyomtatást. Olvashattuk, hogy nyomtattak már koponyát, ruhát, de nagyon sokszor egy-egy termék piacra dobási idejét is le tudják ezzel rövidíteni.

canalys
 

A piac a Canalys szerint át fog rendeződni, és új piaci szereplők is megjelennek, pl a Hewlett Packard. Tehát figyelmesen kell nézni a híreket, de az új jobb piaci szereplőkről mi is írni fogunk.

Nézzük a 3D Systems Corp (DDD) részvényét. Az elmúlt időszakban egy rally után bezuhant az árfolyama (erről írtuk régebbi cikkünkben). Jelenleg az 50 dolláros ár foghatja meg az árfolyamot, valószínűleg egy jó beszállási lehetőséget látunk magunk előtt. Én egy felvásárlásba reménykedek, mivel ez a cég az otthoni használatra szánt 3D piacon egyik piacvezető cég, ezért valaki már biztosan eljátszott a gondolattal, hogy felvásárolja. És akkor megugrik majd az árfolyam. A grafikon alatt a cég egyik termékének promó videója látható.

ddd_april

 

Forrás: Finviz.com, 3D Systems

[sam id=”7″ codes=”true”]

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!