Pénzkeresési ötletek diákoknak a Minnertől

Mivel kereshet pénzt egy diák, egyetemista, főiskolás? Könnyű pénzszerzési lehetőséget keresel diákként, de nem akarsz munkát vállalni? A Minner egyébként is egy igazi ötletbörze, most a diákoknak szánt ötletek vannak terítéken. Ha olyan tippeket keresel, hogy menj el a Mekibe vagy árufeltöltőnek a Tescoba, akkor rossz helyen jársz. Olyan ötleteket olvashatsz, amiből akár később nagyobb vállalkozás is lehet, vagy elindulhat a karriered.

Először egy kis információ, gyorstalpaló
Olyan ötleteket találsz, amit akár úgy is tudsz végezni, hogy a cégek naponta bejelentenek, de a másik megoldás, hogy kiváltod a vállalkozóit. Ne ijedj meg! Utóbbival jársz jobban. Képzeld, ez a legjobb a hallgatói jogviszonyban: 0 Ft járulékot kell fizetned, ha egyéni vállalkozó vagy. Beszélj egy könyvelővel és még rá is jössz, hogy nagyon jó megoldás. Következzenek az ötletek, több alá is elhelyeztem olyan linkeket, ahol bővebben olvashatsz róluk.

 • Szövegírás, korrektúrázás: Meglepődnél, hogy mennyi cég küzd azzal, hogy nem tud szöveget írni, blogbejegyzéseket, Facebook posztokat, emaileket, vagy pl. prospektusokba szövegeket. Keresik is a lehetőségeket. Ha látsz egy rossz weboldalt, kevés blogbejegyzéssel, rossz FB szövegekkel, akkor írj nekik, hogy te elvállalod! Így találtak rám pl. azok a fiatalok, akik most rávetették magukat a Minner.hu korrektúrázására, helyesírási hibák kijavítására.
 • Legyél te a tech mekkmester: Itt egy lista, hogy mire gondolok:
  Ezeket a munkákat te is meg tudod csinálni. Én ilyen melókért is kaptam pénzt:
  – videóvágás – 6 videóból kellett egyet csinálni (30 000 Ft),
  – videófeliratozás – 5 videó (50 000 Ft, ezt úgy vállaltam, hogy előtte google-ban néztem meg, hogy kell feliratozni, és nagyon jó munkát végeztem – multi volt a megbízó),
  – egyetlen egy kép elkészítése (PS, vagy online szerkesztővel, 5000 Ft),
  – Prezi-s prezentáció készítése (már előre összeállított anyagokból, 15 000 Ft),
  – céges freewifi beállítása (!!!!) (10 000 Ft),
  – Blog.hu-s blog beüzemelése (csak feliratokat kellett beállítanom, szinte 0 webprogramozói tudás kellett hozzá. 67 000 Ft),
  – Youtube csatorna beállítása, videók feltöltése…(40 000 Ft),
  – Kedvencem!!! >>> Youtube videó letöltése (megbízó videóját) és feltöltése Facebookra (5000 Ft),
  – Google kérdőív/űrlap készítése (10 000 Ft),
  – Word, pdf, kép és ezek vegyítésének egymásba konvertálása (pl. pdf-ből jpg …. 2-3 000 Ft),
  – remarketing beállítása, elmagyarázása, próbahirdetés feladása (10 000 Ft),
  – biztonsági mentés,
  – Facebook, Instagram beállítások,
  – gif készítés (2000 Ft/gif),
  – Gmail és céges levelezés szinkronizálása, beállítása (20 000 Ft),
  – Instagram kezelési tanácsadás (10 000 Ft),
  – Árajánlat átnézése (ügyfelem kapott egy cégtől árajánlatot egy weboldal elkészítésére, nekem kellett megmondanom jó-e az ár. 10 000 Ft),
  – Google térkép készítése (saját térképet, üzleteket vittem fel a cég saját google térképre. 50 000 Ft),
  … és még sorolhatnám, szerintem te is tudsz majd továbbiakat hozzá írni a listához. Hogyan szerzel ügyfeleket? Bővebben olvashatsz róla a Minneren >>> Online / Tech Mekk Mester – Szlogen: “Bármit megoldunk”
 • Webdizájn-, grafika-, weboldalkészítés, WordPress-telepítés… és ehhez hasonló területek:
  Bár a fenti felsorolásban is láttál már ehhez hasonló ötleteket. Nagy piaca van a WordPress weboldalak készítésének is, amibe könnyű becsatlakozni fiatalként, könnyű megtanulni. Szinte programozói tudás sem kell hozzá, vagyis csak minimális.
  Lehetőségeid:
  – cégeknek készítesz WordPress weboldalakat egyedi megbízás alapján, de sablonok által (kész sablont is tudsz venni és átalakítani – egy kész sablon ára kb 10-20 ezer Ft)
  – websablonokat készítesz és eladod az Envato.com-on, vagy a fiverr.com-on. (erről itt olvashatsz: Egy szabadúszó grafikus, aki 290 milliót keresett néhány év alatt.)
  Ehhez kapcsolódó ötlet:152. vállalkozási ötlet – Legyél szabadúszó (Akár félig-meddig passzív jövedelmed is lehet).
 • Facebook-, Instagramoldal-kezelő, hirdetések kezelése:
  Ahogy a fenti szövegírásos résznél is említettem, a cégeknek nincs kapacitásuk foglalkozni a szövegeikkel, de legtöbbször a közösségi oldalaikkal sem. Egy fiatalnak pedig ez kézenfekvő, egyszerű. Nem is olyan nehéz megtalálni a cégeket, illetve megtanulni az egészet. Ehhez tartozik még a hirdetések kezelése is. Érdemes elvégezni az ingyenes Google Adwords képzéseket, sőt utána vizsgázni belőle, mert utána könnyű vele munkát is találni.  Ehhez kapcsolódó tartalmak a Minneren:
  65. ötlet – Facebookoldal-kezelő, közösségioldal-menedzser
  141. ötlet – Instagramfiók-kezelő + tananyag (2 db ebook)
  Kövesd a Minner Facebook oldalát, mert hamarosan közösségioldal-kezeléshez kapcsolódó képzés kerül fel az oldalra és ott értesítőst kaphatsz róla.
 • Jutalékos munkák: Érdemes ebben is elgondolkodni: pl. pénzügyi közvetítő, biztosítós, ingatlanos… Bár lehet melósabb, mint a többi ötlet, és kell egy minimális eladói véna. Viszont, nagy lehetőségeid vannak ezen a területen, ha kihasználod az online adta lehetőségeket. Ebben le van maradva a többi pénzügyi közvetítő, biztosítós, pénzügyi közvetítő, ügynök… Most például a Generali biztosító újított ezen a területen és a Roar névre keresztelt fiatalokra szabott megoldásuk nagyon jó. Én a helyedben megnézném! Ehhez kapcsolódó ötlet a Minneren, ahol bővebben olvashatsz erről: 137. ötlet – újhullámú pénzügyi tanácsadó, bróker
 • Fotózás – Igen! Ha most lennék diák akkor naponta készítenék több száz képet, amit azonnal feltöltenék például a Shutterstock-ra (több hozzá hasonló oldal is van). Az a legjobb, hogy egyre többen keresik az életszerűbb és nem stock fotókat. Naponta több tízezret lehet keresni, ha egy jó nagy portfóliód van fenn az oldalon. Tudod, mennyi munka nekem találni jó képet egy-egy poszthoz? Képzeld el, mennyi cég küzd ezzel nap mint nap. Illetve te így nemzetközi piacon is jelen tudsz lenni.
  Ehhez kapcsolódó ötlet: 163. ötlet – Havidíjas céges fotós
 • Grafikakészítés:
  Meglepődnél mennyire jó piac. Szintén a cégeknek lesz rád szükségük. Akár FB poszt, akár egy logó, akár egy borítókép, szórólap… Csak egy kicsit kell értened a photoshophoz. Sőt elárulok egy titkot. A cégek a kreativitás hiányával is küzdenek ezen a terülten, így tényleg nagy lehetőségeid vannak. Továbbá érdemes körülnézned a www.canva.com oldalon, ahol nagyon gyorsan lehet grafikákat készíteni.
 • Taníts időseket!
  Amilyen hülyén hangzik, annyira jó ötlet. Taníts nekik internet használatot, applikáció használatot, hogyan nézhetnek online filmet…. Ha pedig tovább mész, akkor indíts nekik webshopot>>> 149. vállalkozási ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop
 • Legyél blogger, vlogger, véleményvezér! Lehet ezt nem ide kellett volna. Ehhez azért több idő kell, hogy pénzt láss belőle, de miért ne? Itt írtam róla: Ez már egy új fajta “celebség”: Instagram, Videóblogger, blogger celebek vagy inkább influencerek (véleményvezérek) – Legyél híres és keress pénzt!
 • Anyaggyűjtés:
  A cégeknek, marketing ügynökségeknek nehéz minden információt összegyűjteni. Így nem ritka, hogy egyetemistákat bíznak meg a feladattal. Pl. adott téma köré gyűjtsenek információkat, cikkeket, könyveket, jegyzeteket…
 • Szervezz eseményeket! – Nem bulikra gondolok. Legyen az bármilyen esemény, hidd el megéri. Kezdd el kicsiben! Erre példák:
  – 
  147. ötlet – kávézós, éttermes rendezvényszervezés (extraprofittal)
  – 146. ötlet – Esport, lanparty felturbózva
  – Igen, előkerült a buli is, de ez tényleg jó ötlet >>>136. ötlet – “amerikai házibuli”, buli szervezés
  –  77. ötlet – Speciális tábor, több napos program szervezése
 • Videokészítés – Akár Facebookra, akár Youtube-ra…nagyon megéri! Legyen az animáció készítés, vagy videofelvétel. A cégek is nyitottak, mert online reklámozni ezeket a videókat extrém olcsó. Csak, sajnos nem tudnak videót készíteni. Igen >>> Ez egy lehetőség. >>> 144. ötlet – céges videó készítés, videó stúdió
 • Vaterázz – Ezt is érdemes lehet kipróbálnod. Hidd el a legtöbben nem csinálják a Vatera > Ebay kombinációt, főleg a nyelvi korlátok miatt. Én például érmékkel kereskednék, illetve antik tárgyakkal. Ehhez ötletek:
  46. ötlet – Antik nepper online
  – 69. ötlet – Érme bróker, érme vaterázás
  – 117. ötlet – Profi Vatera eladó – Nem az, amire gondolsz. Kattints!
   129. ötlet – ebayezés, vaterázás, jófogásozás
 • Lakásbutik – A hölgyek se maradjanak ki az ötletekből, lehet, néhány ötlet túl férfias. A Minneren leírtam egy ötletet, ami külföldön nagyon megy, érdemes itthon is kipróbálni >>>111. ötlet – lakásbutik
 • Kérdőívezés – Mennyi cég szeretné, ha kutatnának neki olcsón. A Minneren ezt ki is fejtettem bővebben >>> 156. ötlet – Piackutatás, profi kérdőívezés
 • Próbavásárló – Nemcsak próbavásárlással foglalkozó cégekhez érdemes elmenni, hanem felajánlani cégeknek, hogy te leszel az ő próbavásárlójuk. Sok cégnél hasznos lehet.
 • Etikus hacker: Bár ehhez tanulnod kell, de itt egy videós oktatás, ami néhány száz óra gyakorlás utána olyan tudást ad, ami után tárt karokkal várnak az IT cégek.

Te is szabadúszó szeretnél lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés  eléréséhez kattints ide!
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide és csatlakozz a tanítványokhoz!
Kezdő lennél? Ne zavarjon! Az nem akadály! 

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek