Pénzkeresési ötletek diákoknak a Minnertől

Mivel kereshet pénzt egy diák, egyetemista, főiskolás? Könnyű pénzszerzési lehetőséget keresel diákként, de nem akarsz munkát vállalni? A Minner egyébként is egy igazi ötletbörze, most a diákoknak szánt ötletek vannak terítéken. Ha olyan tippeket keresel, hogy menj el a Mekibe vagy árufeltöltőnek a Tescoba, akkor rossz helyen jársz. Olyan ötleteket olvashatsz, amiből akár később nagyobb vállalkozás is lehet, vagy elindulhat a karriered.

Először egy kis információ, gyorstalpaló
Olyan ötleteket találsz, amit akár úgy is tudsz végezni, hogy a cégek naponta bejelentenek, de a másik megoldás, hogy kiváltod a vállalkozóit. Ne ijedj meg! Utóbbival jársz jobban. Képzeld, ez a legjobb a hallgatói jogviszonyban: 0 Ft járulékot kell fizetned, ha egyéni vállalkozó vagy. Beszélj egy könyvelővel és még rá is jössz, hogy nagyon jó megoldás. Következzenek az ötletek, több alá is elhelyeztem olyan linkeket, ahol bővebben olvashatsz róluk.

 • Szövegírás, korrektúrázás: Meglepődnél, hogy mennyi cég küzd azzal, hogy nem tud szöveget írni, blogbejegyzéseket, Facebook posztokat, emaileket, vagy pl. prospektusokba szövegeket. Keresik is a lehetőségeket. Ha látsz egy rossz weboldalt, kevés blogbejegyzéssel, rossz FB szövegekkel, akkor írj nekik, hogy te elvállalod! Így találtak rám pl. azok a fiatalok, akik most rávetették magukat a Minner.hu korrektúrázására, helyesírási hibák kijavítására.
 • Legyél te a tech mekkmester: Itt egy lista, hogy mire gondolok:
  Ezeket a munkákat te is meg tudod csinálni. Én ilyen melókért is kaptam pénzt:
  – videóvágás – 6 videóból kellett egyet csinálni (30 000 Ft),
  – videófeliratozás – 5 videó (50 000 Ft, ezt úgy vállaltam, hogy előtte google-ban néztem meg, hogy kell feliratozni, és nagyon jó munkát végeztem – multi volt a megbízó),
  – egyetlen egy kép elkészítése (PS, vagy online szerkesztővel, 5000 Ft),
  – Prezi-s prezentáció készítése (már előre összeállított anyagokból, 15 000 Ft),
  – céges freewifi beállítása (!!!!) (10 000 Ft),
  – Blog.hu-s blog beüzemelése (csak feliratokat kellett beállítanom, szinte 0 webprogramozói tudás kellett hozzá. 67 000 Ft),
  – Youtube csatorna beállítása, videók feltöltése…(40 000 Ft),
  – Kedvencem!!! >>> Youtube videó letöltése (megbízó videóját) és feltöltése Facebookra (5000 Ft),
  – Google kérdőív/űrlap készítése (10 000 Ft),
  – Word, pdf, kép és ezek vegyítésének egymásba konvertálása (pl. pdf-ből jpg …. 2-3 000 Ft),
  – remarketing beállítása, elmagyarázása, próbahirdetés feladása (10 000 Ft),
  – biztonsági mentés,
  – Facebook, Instagram beállítások,
  – gif készítés (2000 Ft/gif),
  – Gmail és céges levelezés szinkronizálása, beállítása (20 000 Ft),
  – Instagram kezelési tanácsadás (10 000 Ft),
  – Árajánlat átnézése (ügyfelem kapott egy cégtől árajánlatot egy weboldal elkészítésére, nekem kellett megmondanom jó-e az ár. 10 000 Ft),
  – Google térkép készítése (saját térképet, üzleteket vittem fel a cég saját google térképre. 50 000 Ft),
  … és még sorolhatnám, szerintem te is tudsz majd továbbiakat hozzá írni a listához. Hogyan szerzel ügyfeleket? Bővebben olvashatsz róla a Minneren >>> Online / Tech Mekk Mester – Szlogen: “Bármit megoldunk”
 • Webdizájn-, grafika-, weboldalkészítés, WordPress-telepítés… és ehhez hasonló területek:
  Bár a fenti felsorolásban is láttál már ehhez hasonló ötleteket. Nagy piaca van a WordPress weboldalak készítésének is, amibe könnyű becsatlakozni fiatalként, könnyű megtanulni. Szinte programozói tudás sem kell hozzá, vagyis csak minimális.
  Lehetőségeid:
  – cégeknek készítesz WordPress weboldalakat egyedi megbízás alapján, de sablonok által (kész sablont is tudsz venni és átalakítani – egy kész sablon ára kb 10-20 ezer Ft)
  – websablonokat készítesz és eladod az Envato.com-on, vagy a fiverr.com-on. (erről itt olvashatsz: Egy szabadúszó grafikus, aki 290 milliót keresett néhány év alatt.)
  Ehhez kapcsolódó ötlet:152. vállalkozási ötlet – Legyél szabadúszó (Akár félig-meddig passzív jövedelmed is lehet).
 • Facebook-, Instagramoldal-kezelő, hirdetések kezelése:
  Ahogy a fenti szövegírásos résznél is említettem, a cégeknek nincs kapacitásuk foglalkozni a szövegeikkel, de legtöbbször a közösségi oldalaikkal sem. Egy fiatalnak pedig ez kézenfekvő, egyszerű. Nem is olyan nehéz megtalálni a cégeket, illetve megtanulni az egészet. Ehhez tartozik még a hirdetések kezelése is. Érdemes elvégezni az ingyenes Google Adwords képzéseket, sőt utána vizsgázni belőle, mert utána könnyű vele munkát is találni.  Ehhez kapcsolódó tartalmak a Minneren:
  65. ötlet – Facebookoldal-kezelő, közösségioldal-menedzser
  141. ötlet – Instagramfiók-kezelő + tananyag (2 db ebook)
  Kövesd a Minner Facebook oldalát, mert hamarosan közösségioldal-kezeléshez kapcsolódó képzés kerül fel az oldalra és ott értesítőst kaphatsz róla.
 • Jutalékos munkák: Érdemes ebben is elgondolkodni: pl. pénzügyi közvetítő, biztosítós, ingatlanos… Bár lehet melósabb, mint a többi ötlet, és kell egy minimális eladói véna. Viszont, nagy lehetőségeid vannak ezen a területen, ha kihasználod az online adta lehetőségeket. Ebben le van maradva a többi pénzügyi közvetítő, biztosítós, pénzügyi közvetítő, ügynök… Most például a Generali biztosító újított ezen a területen és a Roar névre keresztelt fiatalokra szabott megoldásuk nagyon jó. Én a helyedben megnézném! Ehhez kapcsolódó ötlet a Minneren, ahol bővebben olvashatsz erről: 137. ötlet – újhullámú pénzügyi tanácsadó, bróker
 • Fotózás – Igen! Ha most lennék diák akkor naponta készítenék több száz képet, amit azonnal feltöltenék például a Shutterstock-ra (több hozzá hasonló oldal is van). Az a legjobb, hogy egyre többen keresik az életszerűbb és nem stock fotókat. Naponta több tízezret lehet keresni, ha egy jó nagy portfóliód van fenn az oldalon. Tudod, mennyi munka nekem találni jó képet egy-egy poszthoz? Képzeld el, mennyi cég küzd ezzel nap mint nap. Illetve te így nemzetközi piacon is jelen tudsz lenni.
  Ehhez kapcsolódó ötlet: 163. ötlet – Havidíjas céges fotós
 • Grafikakészítés:
  Meglepődnél mennyire jó piac. Szintén a cégeknek lesz rád szükségük. Akár FB poszt, akár egy logó, akár egy borítókép, szórólap… Csak egy kicsit kell értened a photoshophoz. Sőt elárulok egy titkot. A cégek a kreativitás hiányával is küzdenek ezen a terülten, így tényleg nagy lehetőségeid vannak. Továbbá érdemes körülnézned a www.canva.com oldalon, ahol nagyon gyorsan lehet grafikákat készíteni.
 • Taníts időseket!
  Amilyen hülyén hangzik, annyira jó ötlet. Taníts nekik internet használatot, applikáció használatot, hogyan nézhetnek online filmet…. Ha pedig tovább mész, akkor indíts nekik webshopot>>> 149. vállalkozási ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop
 • Legyél blogger, vlogger, véleményvezér! Lehet ezt nem ide kellett volna. Ehhez azért több idő kell, hogy pénzt láss belőle, de miért ne? Itt írtam róla: Ez már egy új fajta “celebség”: Instagram, Videóblogger, blogger celebek vagy inkább influencerek (véleményvezérek) – Legyél híres és keress pénzt!
 • Anyaggyűjtés:
  A cégeknek, marketing ügynökségeknek nehéz minden információt összegyűjteni. Így nem ritka, hogy egyetemistákat bíznak meg a feladattal. Pl. adott téma köré gyűjtsenek információkat, cikkeket, könyveket, jegyzeteket…
 • Szervezz eseményeket! – Nem bulikra gondolok. Legyen az bármilyen esemény, hidd el megéri. Kezdd el kicsiben! Erre példák:
  – 
  147. ötlet – kávézós, éttermes rendezvényszervezés (extraprofittal)
  – 146. ötlet – Esport, lanparty felturbózva
  – Igen, előkerült a buli is, de ez tényleg jó ötlet >>>136. ötlet – “amerikai házibuli”, buli szervezés
  –  77. ötlet – Speciális tábor, több napos program szervezése
 • Videokészítés – Akár Facebookra, akár Youtube-ra…nagyon megéri! Legyen az animáció készítés, vagy videofelvétel. A cégek is nyitottak, mert online reklámozni ezeket a videókat extrém olcsó. Csak, sajnos nem tudnak videót készíteni. Igen >>> Ez egy lehetőség. >>> 144. ötlet – céges videó készítés, videó stúdió
 • Vaterázz – Ezt is érdemes lehet kipróbálnod. Hidd el a legtöbben nem csinálják a Vatera > Ebay kombinációt, főleg a nyelvi korlátok miatt. Én például érmékkel kereskednék, illetve antik tárgyakkal. Ehhez ötletek:
  46. ötlet – Antik nepper online
  – 69. ötlet – Érme bróker, érme vaterázás
  – 117. ötlet – Profi Vatera eladó – Nem az, amire gondolsz. Kattints!
   129. ötlet – ebayezés, vaterázás, jófogásozás
 • Lakásbutik – A hölgyek se maradjanak ki az ötletekből, lehet, néhány ötlet túl férfias. A Minneren leírtam egy ötletet, ami külföldön nagyon megy, érdemes itthon is kipróbálni >>>111. ötlet – lakásbutik
 • Kérdőívezés – Mennyi cég szeretné, ha kutatnának neki olcsón. A Minneren ezt ki is fejtettem bővebben >>> 156. ötlet – Piackutatás, profi kérdőívezés
 • Próbavásárló – Nemcsak próbavásárlással foglalkozó cégekhez érdemes elmenni, hanem felajánlani cégeknek, hogy te leszel az ő próbavásárlójuk. Sok cégnél hasznos lehet.
 • Etikus hacker: Bár ehhez tanulnod kell, de itt egy videós oktatás, ami néhány száz óra gyakorlás utána olyan tudást ad, ami után tárt karokkal várnak az IT cégek.

Te is szabadúszó szeretnél lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés  eléréséhez kattints ide!
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide és csatlakozz a tanítványokhoz!
Kezdő lennél? Ne zavarjon! Az nem akadály! 

[adrotate banner=”5″]

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A Minner üzleti küldetések száma elérte a nyolcvanat, ennek alkalmából nyereményjátékot hirdetünk! 
A részvételhez csak arra kérünk: fejleszd magad és a vállalkozásod! Teljesíts legalább 10 küldetést, dokumentáld ezek eredményét valamilyen formában (lehet az képernyőfotó, vagy írott beszámoló), és küldd el nekünk az info@minner.hu e-mail címre. Egy e-mailben várjuk azt a Word vagy PDF dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza.

Díjazás:
• Főnyeremény: szponzorált megjelenés a Minner.hu oldalon (értéke: 195.000 Ft) VAGY ugyanezen értékben Minner marketingcsomag (MinnerAkadémia képzések, üzleti konzultáció)
• A második és harmadik helyezett részt vehet egy-egy üzleti konzultáción Mándó Milánnal, a Minner.hu és a MinnerAkadémia alapítójával (értéke: 39.500 Ft)
• Minden induló garantált nyereményben részesül! Ha a kiírásnak megfelelően benevezel és teljesíted a feladatot, biztosan tiéd egy, az alábbi listáról szabadon választható MinnerAkadémia minikurzus (értéke 8.900-12.900 Ft)!

További részletek a minner.hu/kuldetes oldalon!

MinnerInstant

A Minner üzleti küldetések száma elérte a nyolcvanat, ennek alkalmából nyereményjátékot hirdetünk! 
A részvételhez csak arra kérünk: fejleszd magad és a vállalkozásod! Teljesíts legalább 10 küldetést, dokumentáld ezek eredményét valamilyen formában (lehet az képernyőfotó, vagy írott beszámoló), és küldd el nekünk az info@minner.hu e-mail címre. Egy e-mailben várjuk azt a Word vagy PDF dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza.

Díjazás:
• Főnyeremény: szponzorált megjelenés a Minner.hu oldalon (értéke: 195.000 Ft) VAGY ugyanezen értékben Minner marketingcsomag (MinnerAkadémia képzések, üzleti konzultáció)
• A második és harmadik helyezett részt vehet egy-egy üzleti konzultáción Mándó Milánnal, a Minner.hu és a MinnerAkadémia alapítójával (értéke: 39.500 Ft)
• Minden induló garantált nyereményben részesül! Ha a kiírásnak megfelelően benevezel és teljesíted a feladatot, biztosan tiéd egy, az alábbi listáról szabadon választható MinnerAkadémia minikurzus (értéke 8.900-12.900 Ft)!

További részletek a minner.hu/kuldetes oldalon!

MinnerInstant

Első rendelési hozamlehetőség a kínai import információkból

 • Befektetési összeg: 69 900 Ft-ba kerül az a tudás, aminek köszönhetően lesz terved, információd, tudásod a megfelelő kínai partner kiválasztásához, a rendelések kezeléséhez, vagy például a vámoláshoz.
 • Várható hozam: 1 000 000 Ft, ennyi az átlagos hozam a kezdő kínai import rendeléseknél, amikor valaki maga végzi az importálást. Általában 1-1,5 millió forint értékben történik meg az első rendelés, és beleszámítva a szállítási és egyéb költségeket is, és utána az eladási árat számolva kb. 1 millió forint körül lesz a hozamod. Ennél lehet több is. Ahogy szakértőnk mondja, a matek akkor jön ki, ha a beszerzési ár duplájáért lehet eladni a terméket. Ennek oka, hogy fel tudj készülni minden változó tényezőre. 
 • A befektetésed: Kínai Import, Alibaba online képzés

Az információk hiánya miatt halogatunk projekteket, mint például azt, hogy végre elinduljon a kínai import szállítmányunk. Szerezd be a tudást, aminek köszönhetően végre bele tudsz vágni! És a kezdeti hozam később még tovább növekszik! 

MinnerInstant

Látod a háttérben a két Costa Coffee feliratot? Egyik itt előrébb egy kávézó / önkiszolgáló étterem kifüggesztett logója, hogy náluk Costa Coffee-t szolgálnak fel, a másik egy Costa Coffee kávézó, amit a hazai Costa Coffee lánc üzemeltetett. Ez zárt most be, lényegében azért, mert a Coca-Cola (Costa márka tulajdonosa) több száz kisebb vendéglátóegységnek adta oda a jogot, hogy kitehessék, náluk Costa Coffee is van. Apróság, de mégis így borítja az egész üzletmenetet.

A Telex-en most olvasható egy frissebb nyilatkozat az L-Coffee Kft vezetőjétől. Kattints ide!


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek

Zseniális reklám a Mindentment fogászattól
A Revolutnál is lesz részletfizetés. Vásárolj most fizess később