Porsche lottót szervez egy brit üzletember. Valaki 20 fontért fogja megvenni a több milliós autóját. Kár, hogy ilyet nem lehet itthon

Zseniális ötlettel állt elő Ed Bezzant angol üzletember. A megunt szürke Porsche Caymant az Instagramon kezdte el meghirdetni úgy, hogy 20 fontért (kb. 6600 Ft) vehetnek tőle sorsjegyet, és a végén egyvalaki meg fogja nyerni. Egyébként 2500-an vehetnek így részt a játékban. Szó, mi szó, ügyes próbálkozás, bárkinek eszébe is juthatott volna. Sőt, már ehhez hasonló is volt már , de tudod, az kit érdekel 🙂 , ügyes ötletet és mázlija, hogy a média felkapta. Itt a hirdetése (alatta folytatom).

Friss infó: Sikerült eladnia az összes “jegyet”, itt a nyertes: 

https://www.instagram.com/p/BYsiIPuBZvQ/?taken-by=edbezzant

Itthon nem lehetne
Valószínűleg a brit üzletember beszélt a jogászaival, mivel ez természetesen kimeríti a szerencsejáték fogalmát is. Itthon például nem is lehetne csak úgy ezt meghirdetni. Maximum akkor cégként hirdetjük meg, és nem sorsjegyeket árulunk, hanem eleve valamilyen terméket árulunk, és ahhoz kötjük a sorsolásban való részvételt. Bár ez lehet akár egy rendezvény is, de nem lehet sorsjegynek hívni Magyarországon.

Gerillamarketing?
Így, hogy a média is felkapta, már súrolja a gerillamarketing határait is. Mivel üzletember, így valószínűleg ezt a személyes márka építésében ki is tudja használni, így én mindenképpen gerilla akciókhoz sorolom. Sőt, még a 2500 sorsjegy értékesítése után egy új Porschét is tud venni (ezért is hirdette meg a játékot).

Hasonló megoldás csak házzal és bírtokkal: Egy újabb hasonló projektet talált ki egy brit. 2,3 milliárd forintnak megfelelő értékű birtokot lehet nyerni 13,5 font sorsjeggyel.

Forrás: Player

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!