QR-kódos fizetéssel azonnal ki tudják egyenlíteni a vevőid a számlát. Azonnali fizetési megoldás, újdonság

Március 2-től elérhető az azonnali utalás, amikor is 5 másodpercen belül megérkeznek az utalások a hét minden napján, bármelyik percben. Azt is mondhatjuk, hogy a bankkártya vetélytársa is lehetne, persze még körülményes a netbankba belépni, majd beírni az adatokat és utalni. Egyik könnyítés az egyedi fizetési azonosító megadása (pl. e-mail cím, mobilszám). Másik út, ami igazán digitálissá teszi a vállalkozásodat, a QR-kódos fizetési megoldás.

Már 2012 óta gyakorolhattuk a QR-kód leolvasásával történő fizetést az iCsekk mobilalkalmazáson keresztül, ahol is a sárga csekken elhelyezett QR-t tudtuk lefotózni, és befizetni ezáltal például a közüzemi számláinkat. 2019 nyarán miután már kezdett célegyenesbe kerülni az azonnali fizetés, az MNB közzétette az azonnali fizetési rendszerben alkalmazandó nyílt QR-kód szabványt.

A Billingo online számlázó elkészült a fejlesztéssel és most már elhelyezhető a Billingo számlákon az azonnali fizetés indítására alkalmas QR-kód, amely teljes mértékben megfelel az MNB által kiadott útmutatónak. A vevőid egyszerűbben tudnak majd fizetni.

Hogyan működik a QR-kódos fizetés azonnali utalásnál?

Először is generálni kell egy MNB szabványnak megfelelő QR-kódot, amit majd a vevőd leolvas a mobiljával. Ezt könnyíti meg neked a Billingo. Mindezt úgy, hogy a számlára egyből felkerül a hozzá tartozó egyedi QR-kód (kijelzőn keresztül is le tudja olvasni a rendszer). A rendszer ki tudja olvasni még az összeget is, kitölteni a közlemény rovatot (számlaazonosítót).

A QR kód tartalmazza az azonnali átutalási megbízáshoz szükséges adatokat (a rendszer “beleteszi”):

  • a számlakibocsátó nevét,
  • bankszámlaszámát,
  • a számla végösszegét,
  • a közlemény rovatban pedig a számla azonosító adatait.

Utóbbi azért is lesz jó, mert ahogy már korábban olvastad a Minneren, a Billingo össze tud kapcsolódni a bankoddal. Így máris olyan varázslatra leszel képes, hogy nyomon tudod követni a számláid befizetési státuszát, különböző automatizmusokat tudsz kezelni. Látod! Minden mindennel összefügg.

Billingo felhasználóként annyit kell tenned, hogy még beállítod SWIFT kódot, valamit az IBAN számlaszámot, majd azt, hogy látszódjon a QR-kód a számlaképen.

Jelenleg már a Raiffeisen tudja kezelni az ilyen QR-kódos fizetési megoldást, és a következő hónapokban további bankok is várhatóak, 1 éven belül pedig minden hazai banknál leolvashatóak lesznek így a QR-kódok.

Már most érdemes online számlázáshoz használnod a Billingot. Ezzel eléred azt is, hogy a céged folyamatosan digitalizáld:

Fotó: Envato License

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Az Emag és a Mastercard izgalmas fejlesztése, hogyha elállunk a vásárlástól, visszaküldjük a terméket, akkor akár 30 percen belül is a kártyánkon lesz az összeg. Persze ehhez (és itt jön a trükk a dologban) az emagon menteni kell a kártyánkat. Ami ugye később lesz fontos az e-kereskedelmi óriás szempontjából, mert nagyobb eséllyel vásárolsz, fejezed be a vásárlást, merthát könnyebb fizetni, be se kell pötyögni a kártyádat.

A másik még korábbi hír, de lehet elsiklottál felette. Az OTP, Erste Bank is lehetőséget ad az ügyfeleinek, hogy Mastercard kártyáiknál akár bolti vásárlásnál, akár internetes tranzakciónál is bejelöljék a részletfizetési lehetőséget. A POS terminálon feljön egy ilyen opció miután a pin kódot megadtuk és 20 000 feletti vásárlásról van szó. Bejelölöd a részletek számát és így csak az első részletet vonja le, természetesen kiírja a kondíciókat. Online vásárlásnál szintén a bankkártya adatok megadása után jön fel ez az opció az érintett bankok esetében.

Forrás: Fintechzóna, Mastercard

MinnerInstant

Üzleti és ismerősi körökben egészen biztosan őrültnek gondolnak, amikor arról mesélek nekik, hogy nem véletlen vezette be ezeket az avatárokat a Facebook. Ez már a bevezetője annak, hogy megszeressük az ilyen digitális, virtuális karaktereket. Szerinted milyen könnyű lesz majd a Facebook berkeink belül csak metaverzumként hívott rendszerbe belépni, ha már létrehoztad most az avatárodat. Könnyen, és több száz millióan létrehozták már.

Zuckerberg a Verge-nek adott interjúban azt mondta, hogy 5 éven belül egy virtuális valóságban lesz a Facebook. A Metaverzumként nevezett dologhoz virtuálisvalóság-headset-tel csatlakozhatunk. A felhasználók virtuálisan játszhatnak, dolgozhatnak, beszélgethetnek.

Hm, nem tudom hogy mi lesz ez, de annyit sejtek, hogy nekünk cégeknek még több virtuális jelenléttel jár, de ezt csak érzéssel mondom. Majd meglátjuk, bár annyit nem szeretnék a virtuális térben lógni.

Forrás: Verge, 24.hu

MinnerInstant

A TikTok (For Business) saját kutatásai alapján készített egy prezentációt, amiben egy alapvető feltételezésre cáfol rá, mégpedig a saját közösségével kapcsolatban:

TikTok felhasználóinak átlagéletkora – Forrás: TikTok For Business, TikTok Ads [Internal Data Source]

Ahogy az ábra is mutatja, a legnagyobb felhasználói tábor a 18 és 24 év közötti fiatalokból áll, ők 8% híján az egész TikTok közösség felét teszik ki. Utánuk a 25-34 éves korosztály következik 22%-kal, majd csak harmadikként, 17%-os aránnyal a legfiatalabb, 13-17 éves korcsoport.

A TikTok a napokban érte el a 3 milliárd letöltést. Ebben a cikkben a felület hatalmas népszerűségének okait fejtegettük; valamint tippeket is adunk, ha kampányt indítanál a platformon: Tik-tak-tik-tak, már 3 milliárd letöltésnél jár a TikTok – Itt az ideje komolyan venni!

MinnerInstant

A kormány még tavaly novemberben enyhítette a 27%-os adó mértékét az elviteles és házhoz szállított ételek és italok esetében, amikor a járvány miatt szigorú intézkedéseket hoztak, például a vendéglátóegységek bezárását. A NAV tájékoztatása szerint azonban augusztus 1-jétől visszatér a 27%-os áfakulcs, mivel az ilyen jellegű ételek és italok nem szolgáltatásnyújtásnak, hanem termékértékesítésnek minősülnek, így az adókedvezmény erre többé nem vonatkozik.

Forrás: HVG

MinnerInstant

Izgalmas hetek elé nézünk! Az üzleti esettanulmányunk is halad, képzések is változtak, cikkekben is fejlődtünk! 

MinnerInstant

Hétezer milliárd forintot bukhat Japán azzal, hogy zárt kapuk mögött rendezik az olimpiát. A legnagyobb veszteség a turizmuson van, ami több mint mint 9 milliárd dollár veszteséget jelent. Az adott évben a rendező ország(ok) turizmusában ugyanis még tíz évvel a játékok után is érezhető az olimpia hatása, annyira szívesen járnak vissza azok, akik szurkolóként is ott voltak. Ehhez képest pedig szinte minden más tétel eltörpül:

  • Az olimpia két és fél hete alatt 90 százalékkal, 3,7 milliárd dollárral kevesebb bevétel várható, mintha telt ház lenne,
  • 6,7 milliárd dollár esik ki azzal, hogy az olimpiához köthető kulturális események és egyéb sportrendezvények közül a legtöbb elmarad,
  • A japán háztartások vásárlásai pedig 2,2 millió dollárral esnek vissza.

Forrás: HVG


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek