Razzia volt tegnap a Buda-Cash brókerháznál

A Buda-Cash brókerház budapesti Ménesi út központjához több készenléti rendőr is kiszállt, tudta meg az Index.hu. Olvasóik értesülései szerint 12-15 brókert nem engedtek ki  (kép a cikkben), és mikor riporterük a helyszínre ment, akkor nem engedték be, mondván rendőrségi intézkedés van folyamatban. A Buda-Cash sajtósa mindent cáfol, ő nem tud semmilyen rendőrségi intézkedésről. A rendőrségi megkeresésre ezt a közleményt kapták: “A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre.” (A cikk végén új fejlemények, az MNB felfüggesztette a Buda-Casht.)

Nem is olyan régen írtunk a brókercsődökről, főleg a január 15-i svájci bejelentések után dobták be a törölközőt a brókercégek. Azt is tudni lehet, hogy 11 milliárdot veszítettek összesen a magyarok a tőzsdén január 15-én és azt követő események időszaka alatt. Lehet e párhuzamot vonni az esetek között? Az biztos, hogy túlságosan közel történnek az események. Mindenesetre a későbbi fejleményekről beszámolunk.

Buda-Cash-es ügyfeleknek semmi aggodalom, védve is vannak, de ne rohanjanak egyből kivenni a tőkéjüket, tehát ne pánikoljanak. Amennyiben mégis ki akarják venni a tőkéjük, akkor lehetséges például az is, ha áttranszferálják a pozíciójukat másik magyar brókercéghez.

Frissítés: Az MNB felfüggesztette a Buda-Cash tevékenységét! Kattints ide, olvasd el a közelményt! Budapest, 2015. február 24. – A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, továbbá felügyeleti biztosokat rendelt ki az intézményhez.
Sajnos így a tippünk, hogy áttranszferálják a pénzt nem lehetséges. A pozíciók zárása sem, így eléggé kockázatos most Buda-Cash ügyfélnek lenni.

Friss hírek 11:20: 100 milliárd forinttal nem tud elszámolni a Buda Cash, derül ki az MNB sajtótájékoztatóján. Erős az MNB gyanúja, hogy több évtizedes csalásról van szó. Kiderült az is, hogy nem veszélyezteti a bankrendszert, mivel alig 1%-át teszi ki a Buda-Cash mérlegfőösszege. A nyomozás több hónapig is eltarthat. Kiderült, hogy a svájci frank ügy nem játszott közre, mivel több éves csalásról lehet szó. Igaz lökést adhatott az ügy kivizsgálásához.

A Budapesti Értéktőzsde felfüggesztette a Buda-Cash kkereskedési jogát, így az ügyfelek sem tudnak pozíciókat zárni, nyitni.

Ajánlott elolvasni:
Milyen esetben kártalanítja a BEVA a Buda-Cash-es ügyfeleket
Schobert Norbit is, illetve a Norbi Update részvényeseit is érinti a Buda-Cash ügy

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)