Repülj velünk Alaszkába

SEA-3/12/09

Az elmúlt időszakban a légitársaságok jövedelmezősége megnőtt az alacsony olajár miatt. Ennek legjobb példája az Alaska Air Group légitársaság, hiszen az ő részvényén lehet a legmagasabb osztalékhozamot elérni ebben az évben az amerikai légitársaságok között. Igen, olyan nagy neveket is maga mögé utasított az osztalékhozam tekintetében, mint a Delta Air Lines, vagy a Southwest Airlines.

Az Alaska Air Group repülőgép parkja is figyelemre méltó, a repülőgépek átlagéletkora legnagyobb légitársaságokhoz képest is alacsonyabb, így sokat sprórol a karbantartási költségeken. A légitársaság a szektorátlaghoz képest kétszeres eredménynövekedést tud felmutatni az elmúlt időszakban.

A legérdekesebb az, hogy a részvény féléve csak oldalazik, és nem sikerült átfordulnia eső trendbe (az jó jel). 61-62 dollár-os szint, tehát jó stop kiszállási lehetőség lehet, a rézvényvásárlásnál. Így kis kockázattal (7%) nagy hozamra tehetünk szert (21%). A 21% úgy jön ki, hogy az elemzők 85 dollár fölé várják a részvényt az elkövetkező 1-2 évben. Ez egy jó spekulációnak ígérkezik. A cikk végén szereplő videót is nézd meg a cégről, egyből vásárlási kedved lesz. Te nem szeretnél ennek a cégnek a tulajdonosa lenni? Bármelyik magyar brókercégnél tudsz venni a részvényéből.

Alaska Air Group légitársaság részvény elemzés - finviz.com
Alaska Air Group légitársaság részvény elemzés – finviz.com

A cég adatai is jónak tűnnek, én mindig a kötelezettségeket szoktam megvizsgálni. A kötelezettségek, hitelek folyamatosan csökkennek. Az osztaléka magas, egy részvényre jutó nyeresége folyamatosan növekszik. Ha rossz rossz irányba menne a részvény, tehát 62 dollárt megközelítené, érdemes kisebb csomagokban zárni a részvényeket, 62-61 dollár között.

Alaska Air Group, Inc. - pénzügyi adatok - google/finance
Alaska Air Group, Inc. – pénzügyi adatok – google/finance

Az alábbi videó is magáért beszél.

Fotó: blog.alaskaair.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!