Schobert Norbit is, illetve a Norbi Update részvényeseit is érinti a Buda-Cash ügy

Schobert Norbert cégét a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t a Buda-Cash brókercég vitte a tőzsdére. Norbi követői tehát a Buda-Cashnél vettek részvényeket, vagyis jegyezték le azokat a kibocsátás előtt. Norbinak is nagy tőkéje lehet a Buda-Cashnél, hiszen legutóbb 100 milliós összegben vásárolt saját részvényt. 

A Buda-Cash brókerház tevékenységét felfüggesztették a mai napon , az ügyfelek számláit zárolták, tehát így Schobert Norbi sem jut a pénzéhez, illetve a részvényeihez. Ehhez maximum a nyomozás után, ami akár 2-3 hónapig is eltarthat. Jelenleg az árfolyam 7%-os mínuszban tartózkodik, valószínűleg a hír hallatára. Persze mivel a legtöbb Norbi Update részvényes a Buda-Cashnél van, így valószínűleg nem lesz ki eladjon vagy vegyen a piacon. Tehát az árfolyam nem zuhanhat be olyan nagy mértékben.

A több száz millió forint értékű részvényállományát viszont nem tudja kifizetni majd a BEVA, mivel 20 ezer eurós kártalanítási küszöbük van, ami kerekítve 6 millió Ft. Persze más kérdés, hogy a részvényeket milyen formában tudná visszaszerezni. Tehát Schobert Norbi vesztesége a következő hónapokban derül ki.

Friss hírek: Norbi is nyilatkozott, ugyanez itt BÉT közleményben is.:

Tisztelt Partnereink és Tulajdonostársaink!
Mi is mint ügyfelek megdöbbenéssel értesültünk a Buda-Cash Brókerházzal kapcsolatos mai hírekről. A részvényesek biztonságát érintő kérdésekről szakjogászok véleményét kértük. Egybehangzó álláspontjuk az, hogy a részvényeink biztonságban vannak és a Buda-Cash körüli vizsgálat lezártát követően, azokat a tulajdonosok akár más értékpapír kezelőhöz átvihetik. Cégünk életében nincs olyan fejlemény ami a cég értékét negatívan befolyásolná.
Tisztelettel: Schobert Norbert

Ez is érdekelhet:
Milyen esetben kártalanítja a BEVA a Buda-Cash-es ügyfeleket

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)