Te kibírnád internet nélkül?

Dragan Norbert (egyszerű user) kipróbálta azt, hogy meg tudje-e állni, hogy egy hétig nem használ internetet. Érdekes teszt, ezt már többen is kipróbálták, hogy lehet-e nélküle élni. Először nézzük meg röviden Norbert tesztjét, aztán persze jöjjön az én véleményem. 🙂

Okostelefonját kicsit lebutította, és csak azokat az applikációkat használta, amit offline is tud. Norbert összefoglalójában örül, hogy egy napot kijelzőmentesen el tudott tölteni (mondjuk ez azért vicces, ha ennek örül, milyen függő lehetett… azért egy napig nem nehéz kikapcsolni magunkat). “Kiderült, hogy még mindig tudok kézzel írni.” – írja Norbert. Igen, ezen néha én is meglepődők, amikor 5-10 mondatot kell leírnom, ezt a felfedezését osztom is.

“Aztán jött a lejtő”
Három nap után egyre többet nézte a kijelzőt, skypeolt a barátnőjével (mondjuk ez oké szerintem), viszont a Youtube-on megnézett egy dokumentum filmet.

“Végül az eredetileg eltervezett full offline experiment nem sikerült, viszont az egy teljes hetes social media és email böjt igen. Azért nem volt teljes a kudarc. Két könyvnek és egy hangoskönyvnek mentem neki” – Norbert.

Mi a tanulság?
Először is 1 hét az semmi. Ha elmegy az ember nyaralni például 1 hétre, akkor is ennyit távol van az internettől, sőt a számítógépétől. Olyan rövid időtáv volt, hogy erről kár is volt írnia Norbertnek.
Szeretem ezt a technológiai picsogást (hu ez a szó, de ez a legjobb, amivel jellemezni lehet), mindig megmosolyogtatnak.

Többször láttam olyan mémet, illetve képet, hogy többen mobiloztak a metrón és a szöveg az volt, hogy mennyire antiszociálissá tesz minket a technológia. Hm jah, nézd meg a mobilos alatti képet is 🙂 . Régen ugyanezt mondták az újságra is? Nem hiszem!

Forrás: compassesandcrossroads.wordpress.com
Forrás: compassesandcrossroads.wordpress.com
Forrás: kottke.org
Forrás: kottke.org

Norbert tesztje tehát nem volt valami hosszú, szerintem ezt nem is kellett volna leírnia. Ennél sokkal hosszabb ideig is kipróbálták már mások. Igazából a legjobb az egészben, hogy mindenki szidja a közösségi hálókat, az internetet, a kütyüket, mégis mindenki használja 🙂 . Tudod a tipikus, senki nem nézi a Való Világot, de mindenki tudja mi történt a héten.

Mennyi lehetőség van az internetben? Mennyi új munkahelyet teremtett …

fotó: EFF Photos

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!