Te mit szólnál, ha a Youtube csatornáidat megvenné a Disney?

A filmipar nem esett kétségbe a Youtube térnyerését követően. Szerencsére a teljes filmeket szűri a Youtube, de ennek ellenére több olyan Youtube csatorna van, aminek nézettsége sokszor felülmúlja akár egy-egy Tv adás, vagy film nézettségét. Hollywood tehát lépésre kényszerült…

…A Disney nemcsak felfigyelt egy Youtube “videó” gyárra, hanem meg is vette tavaly a Maker Studios-t 500 millió dollárért. Ezzel bebizonyította, hogy a piacot követi, és nem felejti el, hogy ő a szórakoztató iparban van, tehát ha változik, neki is azt kell tennie. A Maker Studios a világ legnagyobb videószolgáltatója a Youtubeon. Olyan sztár csatornák működnek a kezei között, mint a Pewdiepie, KassemG, Bart Baker, Epic Rap Battles of History.

Az alábbi ábrán látszik, hogy a Disneyhez Maker Studios volt a legnézettebb “youtbe csatorna”, 43 millió egyedi látogatóval. (A kép alatt folytatjuk)

Youtube nézettségi statisztika 2015 április - forrás: www.comscore.com
Youtube nézettségi statisztika 2015 április – forrás: www.comscore.com

Ez két dolgot jelent:

  1. Érdemes youtube csatornát, vagy stúdiót indítani videós tartalmak gyártására, mert jó jövedelmező. És a TV csatornák, a filmipar is odafigyel erre a piacra. Tehát az Indíts vállalkozás rovatban az 59. vállalkozási ötletbe érdemes (Vlogger) belevágni.
    Magyarországon is érdemes ezzel foglalkozni, sőt a fiatalokat megcélozva 5-10 éves távlatban is tudsz már gondolkodni, tervezni.
  2. A Disney egyre erősebb lesz, és a filmiparnak nagyon jól megy, ez tovább erősíti majd a részvény emelkedését, amiből profitálni tudunk. 

Fotó: MakerStudios/FB

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!