Te mit szólnál, ha a Youtube csatornáidat megvenné a Disney?

A filmipar nem esett kétségbe a Youtube térnyerését követően. Szerencsére a teljes filmeket szűri a Youtube, de ennek ellenére több olyan Youtube csatorna van, aminek nézettsége sokszor felülmúlja akár egy-egy Tv adás, vagy film nézettségét. Hollywood tehát lépésre kényszerült…

…A Disney nemcsak felfigyelt egy Youtube “videó” gyárra, hanem meg is vette tavaly a Maker Studios-t 500 millió dollárért. Ezzel bebizonyította, hogy a piacot követi, és nem felejti el, hogy ő a szórakoztató iparban van, tehát ha változik, neki is azt kell tennie. A Maker Studios a világ legnagyobb videószolgáltatója a Youtubeon. Olyan sztár csatornák működnek a kezei között, mint a Pewdiepie, KassemG, Bart Baker, Epic Rap Battles of History.

Az alábbi ábrán látszik, hogy a Disneyhez Maker Studios volt a legnézettebb “youtbe csatorna”, 43 millió egyedi látogatóval. (A kép alatt folytatjuk)

Youtube nézettségi statisztika 2015 április - forrás: www.comscore.com
Youtube nézettségi statisztika 2015 április – forrás: www.comscore.com

Ez két dolgot jelent:

  1. Érdemes youtube csatornát, vagy stúdiót indítani videós tartalmak gyártására, mert jó jövedelmező. És a TV csatornák, a filmipar is odafigyel erre a piacra. Tehát az Indíts vállalkozás rovatban az 59. vállalkozási ötletbe érdemes (Vlogger) belevágni.
    Magyarországon is érdemes ezzel foglalkozni, sőt a fiatalokat megcélozva 5-10 éves távlatban is tudsz már gondolkodni, tervezni.
  2. A Disney egyre erősebb lesz, és a filmiparnak nagyon jól megy, ez tovább erősíti majd a részvény emelkedését, amiből profitálni tudunk. 

Fotó: MakerStudios/FB

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!