KezdőlapGazdaság és üzletTöbben foglalkoznak itthon 3D nyomtatással, mint azt te gondolnád! Hol tudok 3D...

Többen foglalkoznak itthon 3D nyomtatással, mint azt te gondolnád! Hol tudok 3D nyomtatni?

-

A napokban azon gondolkodtam, hogy egy átlagos felhasználó milyen könnyen tud 3D nyomtató céget találni, vagyis ha bérnyomatást szeretne igénybe venni.  Oké, ott a Google, de mégis mit tehet, ha szeretné megtalálni a legjobb ajánlatot. Vagyis arra a kérdésre, hogy “Hol tudok 3D nyomtatni” , vagy “3D nyomtatás Budapest” keresőkifejezéseken túl valami extrát is kapjon.

A 3Dhubs.com weboldal egy profi megoldást ad a kezünkbe. A közelünkben található 3D nyomtatókról kaphatunk bővebb információt. Még az adot tárgy adatait is be tudjuk táplálni, állítani (méret, anyag…) és máris kiválasztatjuk a hozzánk legközelebb eső 3D nyomtató üzletet (vagy személyt), összepárosít tehát olyannal, akinek van megfelelő nyomtatója. Igen, ide elvileg könnyen beregisztrálhat bárki, akinek van ilyen készüléke és “bérnyomtatással foglalkozik”.

A weboldal felépítése is tetszik, vagyis maga a “megrendelés”. Könnyű használni, érthető is. De miért hozott ennyire lázba? A kép alatt kiderül.

3dhubs1 3dhubs2

Felhasználó szempontból tehát könnyen használható, már ezért megérte megírni ezt a tartalmat. 3D nyomtató cégeknek is jó, mert egy másik felületre felkerültek (bár magyarok nem olyan nagy számban használják még a 3Dhubs.com -ot).
Az oldal felépítését, főleg a “megrendelő rész, kereső rész” viszont átemelhető akár egy magyar 3D nyomtatással foglalkozó weboldalba, vállakozásba is.

Hasonló oldalt érdemes létrehozni, vagy valamelyik 3D nyomtatós Minneres vállalkozás ötletbe beleépíteni (ötletek linkje a cikk végén). A fenti képek alapján szuper megrendelő lapot csinálhatnál. Az 1. lépés helyére pl. az kerülne, hogy a felhasznló a www.thingiverse.com oldalról (vagy ehhez hasonló weboldalról) válassza ki, mit akar kinyomtatni, a 3. lépés meg ugye a saját boltunk lenne (a megrendelés), vagy ha összesítő (aggregátor, 3DHubs klón) oldalt készítünk akkor az, ami a képen is látható.

Indíts vállalkozást: 85. ötlet – 3D nyomtató javítás, értékesítés
Indíts vállalkozást 42. ötlet – Webshop 3D nyomtatós tárgyaknak
Indíts vállalkozást: 37. ötlet – Reklámajándék 3D nyomtatóval

Fotó: Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek