Trump és az űr – ideje leporolni az űr részvényeket

Donald Trump így fogalmazott nem is olyan régen: “Nem elég a puszta amerikai jelenlét a világűrben, amerikai dominanciára van szükség”. Ezzel megnyomta a képzeletbeli start gombot az űrhadsereg elindítására. De miért is érdekes ez? Egyáltalán kik ellen akar harcolni? Mindegy, persze érhető, így ők lesznek az elsők ebben a fegyverkezésben. És ezzel kik járnak jól? Naná, hogy azok a cégek, akik már régóta a hadseregnek és a NASA-nak dolgoznak.

2 évvel ezelőtt már picit körbejártam a témát és két részvényt ajánlottam akkor. Mindkét cég árfolyama azóta növekedett, sőt a Boeing árfolyama szinte háromszor olyan magasan van, mint 2 éve.  Megéri a Minner tőzsde rovatát követni!

Lássuk is milyen profitot hoz nekünk Trump!

Boeing és az űr, amit nem tudhatsz

A külföldi elemzők még a Boeing-et emelik ki, mint az űrpiac egyik meghatározó beszállítóját (pl. műholdak).  Tudtad, hogy az amerikai hadsereg megrendelései adják a Boeing bevételeinek közel 22%-át? Ez is hozzájárul a vállalat stabilitásához. A cég osztalékot is fizet negyedévente, ami a befektetőknek is vonzó. A cég a repülőgép értékesítésen kívül szervizelést is vállal, ami stabil és kiszámítható bevételt jelent számukra (ez a terület a Boeing Global Services), a bevételeinek 23%-át teszi ki. Egy-egy ilyen új terület, mint a Trump által bejelentett űrhadsereg elindítása felpörgeti a piacokat, és közvetetten, sőt közvetlenül kihat a Boeingre is.

Az utóbbi 2 évben 2,5 szeresére nőtt az árfolyam, a befektetők előszeretettel vásárolták a Boeing részvényeit. Most az árfolyam megtorpant. A várakozásunk most az, hogyha tényleg elkezdik a Trump féle űrhadsereg elindítását, akkor az meg fog látszódni az elkövetkező évek jelentéseiben (figyelni kell ezt a részt) és árbevételben is.  Az árfolyam év eleje óta oldalazik, ami számunkra azért lehet kedvező, mert ha újra 360-370 dollár fölé emelkedik az árfolyam, akkor nincs megállás 450-500 dollárig. 320 dollár alatt viszont kivárást kell alkalmazni.

Lockheed Martin Corporation

F-35 vadászrepülő – Lockheed Martin Corporation

Lehet, hogy nem is kell bemutatnom neked a céget. Ők gyártják a legtöbb vadászrepülőt az amerikai hadseregnek, de a név ismerős lehet filmekből is, amikor helikopterekről beszélnek. A cég bevételeinek 65-át teszik ki az ilyen katonai légijárművek gyártása, továbbá egyre növekvő szegmense a cégnek a rakétagyártás is, ez már a bevételeinek 17%-át teszi ki, ami nagy növekedés az utóbbi évekhez képest. Kitalálod mi teszi ki a maradék %-át a bevételének? Naná, hogy az űrprojektek. Amik most még nagyobb fókuszt kaphatnak a cégnél.

Az árfolyam a BA-hoz hasonlón a Lockheed esetében is megtorpant az évben, sőt korrekció is megfigyelhető volt az árfolyamban. 325 dollárnál egy erős ellenállás alakult ki.  A várakozásunk az, hogy a Trump féle űrhadsereg megnöveli a bevételét ezen a területen, ami jól jön a cégnek, mert bár fix bevétele van az amerikai hadseregtől, de nehéz növelni a bevételeit a fix megrendeléseken kívül. Ez most egy ilyen helyzet most. 325 dollárig várok az újabb vásárlásig, felette meglódulhat az árfolyam a célár 400-450 dollár.

Hogyan döntsd el, hogy mikor szállj be egy-egy részvénybe?

Egyrészt ebben segít az adott brókercégnél a kapcsolattartód, a brókered. Lehet tőle kérdezni, megvitatni a részvényeket. Segíteni fog benne. Továbbá a brókercégek folyamatosan adnak ki elemzéseket, hogy mibe érdemes éppen fektetni. Másik megoldás, hogy a segítség mellé saját magad is kutatómunkát végzel, és így könnyebben meg is érted, hogy a bróker miről beszél. Ebben segít a MinnerAkadémia videós tőzsde oktatása. Videókon keresztül megtanítalak a tőzsde, a részvénykereskedelem és a devizakereskedelem mikéntjére. Vagyis az oktatás után tudni fogod, hogy: mikor, miért és mibe fektess. Kattints ide, és kerülj te is a tanítványok közé!

Ki írta ezeket a tippeket? Mándó Milán vagyok. Több mint 10 éve foglalkozom tőzsdével, részvénykereskedelemmel. A Minner tőzsde rovatában már 4 éve olvashatod az elemzéseimet, melyekkel évről-évre két számjegyű hozamot érhettél el. Legutóbb pedig azért figyeltek fel rám a hazai befektetők, mert a tőzsde oktatásomban szereplő devizastratégiát alkalmazva 5 hónap alatt megnégyszereztem a betett tőkét.

Forrás: 24.hu, finviz.com
Fotó: SpaceX-Imagery / pixabay

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!