Túl sok reklámot látsz miközben böngészel? Lehet te vagy a hibás!

Egyszer egy bank magas beosztású vezetőjével beszélgettem telefonon, és közben a Minner.hu -t nézte ő is. Megkérdezte, hogy miért van reklám a Minneren újabban, mondom de nincs is, még Google reklám sem. Erre kiderült olyan vírust kapott a gépe, ami reklámokkal szórja tele a weboldalakat (Nem csak a Minnert, hanem más weboldalakat is, persze csak nála, ő látja).

Ez nem azt jelenti, hogy pornó oldalakon böngészett, ilyen vírus jöhet bárhonnan, akár egy fájl letöltése közben, torrenten… Bizony az ingyenes fogyasztás veszélye ez is. Sajnos a felhasználók ilyen esetben fel sem tudják mérni a helyzetet, és akár egy webshop-ot, vagy akár a te vállalkozásodat is azért ítélik meg rosszul, mert a böngészőjükben betelepült egy olyan vírus, ami a te weboldaladba is reklámot ágyaz.

A Minner.hu-n például csak felül láthatsz egy bannert a Facebook felhívást, és oldalt egy saját promót a 80 ezres számmal, narancssárga háttérrel (főlapon és friss cikkeknél). Ha a Minneren valahol fura reklámot látsz, mondjuk körömgomba reklámot, akkor vírusos vagy.

A 113. ötletet olvastad? Erről szól valamennyire: 113. vállalkozás ötlet: Számítógép javítás, oktatás, internet használat oktatás

A HVG.hu-n olvastam egy cikket, akkor jutott eszembe ez a kis gondolat. Nézzük tovább:

  • Egyrészt a vírus gazdájának jó, mert reklámokból így valószínű van bevétele
  • A felhasználó gépét lassítják, és a böngészési élményt rontják
  • A weboldal tulajdonosok, webshop tulajdonosok pénztől esnek el csak azért, mert a felhasználó gépén vírus van, és az ő oldalukat rosszul ítélheti meg
  • A 113. ötletnél említette, hogy ebből pénzt is lehet keresni. De a 18. ötlet is erről szól:  18. ötlettel: Biztonsági szakértő, tanácsadó

Erről ennyit! Ne nézz annyi pornót kétes oldalakon! Amikor letöltesz egy fájlt körültekintően járj el! Használj vírusirtót, vagy beszélj egy szakemberrel.

Fotó: www.malwareremovalguides.info

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!