Ugye! Azok a fránya kapcsolatok! Több milliót teszek az ismerősök zsebébe

Mennyire hatékony a kapcsolatépítés? Inkább úgy kérdezem, mennyivel hatékonyabb annál, hogy nulla az üzleti, vagy általános ismeretségi köröd? Értelemszerűen ezt a gondolatot folytatva mindig jó, ha az embernek vannak üzleti téren is ismerősei, továbbá tudják azt is, hogy mivel is foglalkozunk éppen. Mindegy, hogy milyen pozícióban, vállalkozó, vagy menedzser, vezető, sőt, még bármilyen alkalmazott is lehet az illető… Gondolj bele abba, hogyha

egy ismerősödtől a te területeden keres valaki embert / céget / ismerőst / kapcsolatot akkor téged ajánlana? Ha ismer, hidd el téged fog, és nem felcsapja a Googlet. Sőt az ő ajánlása még többet is ér. Én nap mint nap ajánlom ismerőseimet, sőt eleve úgy teszik fel nekem a kérdés: “Tudsz egy jó…?” A pontok helyére helyettesíts be főleg üzlethez köthető dolgokat (programozót, adworsöst, SEO-st, grafikust…)

Kapcsolatépítés és a Minner

Amikor már 2011 -ben bróker lettem, megtapasztaltam, hogy mennyit számít az, ha az ember elkezdi kiépíteni a kapcsolati tőkéjét. A Minner kezdeti szakaszában ez nagyon sokat jelentett. Még mindig meglepődök, pedig tudom, hogy működik. Szóval meglepődök azon, amikor úgy jön össze egy üzlet, hogy ajánlottak engem a kapcsolatépítésemnek köszönhetően. És akkor általában az üzlet “brutálisan” gördülékenyen megy. De egyébként magamon is észreveszem, hogyha nekem kell valaki, akkor rövid idő alatt találok megfelelő szakembert az üzleti vagy ismerősi kapcsolataimnak köszönhetően. Megéri a kapcsolatépítésbe fektetni!

Pénzt teszek az ismerőseim vagy az ő ismerőseik zsebébe!

2017-ben elindítottam a Minner üzleti videós oktató oldalát a www.minnerakademia.hu oldalt. Eddig csak egy oktató/szakértő volta az oldalon, azaz én. De ez most 2018-ban meg fog változni. Egyrészt sokkal hitelesebb is, ha nem csak én oktatok, másrészt sok időt is nyerek. És kik lesznek az oktatók? Természetesen az ismerősi körömből válogatok, illetve, ha nem is találok, akkor rajtuk keresztül jutok el a kiszemelt oktatóhoz (nem feltétlenül kötelező, hogy tanár legyen az illető, hanem nagyon értsen adott területhez). Mindenképpen tenni fogok azért, hogy az egyik legjobb hazai üzleti oktató, önképző oldal legyen a MinnerAkadémia. Már több mint 220 fizetős tanítvány/ügyfél van az oldalon, ami egy 8 hónapos oldalhoz képest elég jó. Kerülj te is tanítványok közé!  >>> www.minnerakademia.hu

Szeretnél az ismerősöm lenni? Megoldás: Gyere el valamelyik Minner rendezvényre!

Ehhez kapcsolódóan három oktatást is ajánlok:

  • Üzleti kapcsolatépítéses videós oktatás – 12 900 Ft Csekkold! 
  • Személyes márkaépítés oktatás – 7 600 Ft – Csekkold! 
  • Minner Üzleti Körkép 2018 – 5 500 Ft – Csekkold! 
Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek