Úgysem hiszed el, hogy még mennyi ember nem használ internetet

Hiába találtam ki vonzó cikk címet, gondolom te is sejted, hogy még rengeteg ember nem használja az internetet. Most zárjuk ki a kis gyerekeket, meg a nagyon idős embereket. Jelenleg 3,2 milliárd ember számára elérhető az internet. Meg fogsz döbbenni, de ennek is csak töredéke használja a webet. Szóval még így is van további 3,8 milliárd ember, akik jelenleg ha akarnának, akkor sem tudnának mondjuk Facebookozni. Például Afrikában, ahol hiába van az embereknek okostelfonjuk, az internet lefedettsége enyhén szólva is gyatra. Elég nagy piac igaz?

Naná! Nem véletlen, hogy a Facebook vagy például a Google is próbál több megoldással eljutni az olyan területekre, ahol nehezen elérhető az internet. Gondolj csak bele, hogy a Facebook megjelenés alapból mennyi új munkahelyet hozott létre. 4,5 millió új munkahely nem tévedhet. Képzeld csak el azt, hogy így a gazdaságnak egy új löketet adhat minden egyes új internettel is rendelkező terület.

Több cég is millió dollárokat öl a különböző fejlesztésekbe, hogy az internetet eljuttassa a lefedetlen területekre, mégis úgy látszik, elég lassú a folyamat. Lássuk be, tényleg igaz az, hogy hiába adott minden lehetőség, mégsem lesz akkora drasztikus fejlődés, mint amire sokan számítanak. Erről itt írtam, kattints ide. A Google ballonos internet megoldása, vagy a Facebook napelemes drónja lehet a legoptimálisabb megoldás az internet továbbítására.

Fotó: Internet.org
Forrás: Wired

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!