Újra a tőzsdén a PayPal. Mennyit lehet vele nyerni?

Ma már lehetett kereskedni a PayPal részvénnyel a tőzsdén. 2002-ben vette meg az Ebay a céget, így ki is vezették a tőzsdéről. Most viszont újra levált az Ebayről, ezzel külön cég is lett belőle. Ez azért jó így, mert sokkal nagyobb növekedési potenciál lehet így a cégben, mint az anyavállalatban. A részvényesek is pozitívan álltak a szétváláshoz, és már 5% feletti pluszban zárt a PayPal árfolyama.

Sorra jönnek ki az elemzői várokozások is a cégről. Ezek mind egyöntetűen további áremelkedést várnak. Nem is kétséges, a cég felhasználói bázisa óriási, 169 millió fő (friss adat).
A jelenlegi ártól számított további 10%-os emelkedés bőven benne van a cégben. Mégis van valami a levegőben, valami fura.

Elemzői célárak:
Nomura 46 dollár
JP Morgan 48 dollár
Wells Fargo 45 dollár

Közeli célárakat határoztak meg, így is 10%-os profitod lehetne, ha most beszállnál. Én mégis azt mondom most már, elég a profit, amit tegnap elértünk. Miért? Jelenleg a cég 47 milliárd dollárt ér. Még egyszer leírom, 47 milliárd dollárt. 13 éve 1,5 milliárd dollárt fizetett érte az Ebay. Akkor most rakd össze! Igen ez 31- szeres növekedés. Akkor szerinted túl értékelt lehet, vagy nem? Sőt jelenleg az Ebay 33 milliárd dolláros cégértékkel bír a PayPal nélkül. Szóval az anyacégnél is értékesebb lett? Na ne!

Azt mondom, ha később szárnyalni is fog a PayPal, ne bánkódjunk, szárnyaljon csak, figyeljük az oldalvonalról. Maximum kisebb pozícióval szálljunk be, de nekem van valami furcsa a levegőben.

Az alábbi ábra mutatja a cég piaci értékét. (A tegnapi legmagasabb részvény értéken.)

paypal_4

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!