Hallottál már a matcha japán teaféléről? Nos az utóbbi időben egyre több kávézóban tűnik fel a Matcha latte a kínálatban. Igen jól olvasod latte, vagyis tejestea. Arról már biztos, hallottál, hogy az angolok tejjel isszák a teát, nos ebben az esetben a japán matcha teát használják a kávézók.
A matcha egy speciális zöld tea, melyet por formájában használunk fel (tehát nem tealeveleket használunk). Miért tekintik a kávé alternatívájának? Mert háromszor annyi koffein van benne, mint egy csésze hagyományos kávéban, teában. Furcsa lehet, de a matcha teát még a meditáció során is többen használják. Szabályozza a vércukorszintet, és csökkenti a vérnyomást. Nos tehát ezért is kezdték most felkapni.
Matcha Latte recept:
Hozzávalók:
4 dl tej, 1 dl 30%-os tejszín, 1 púpos tk. matcha por, cukor ízlés szerint, 2 ek. mascarpone
Elkészítés:
A tejet elkezdem forralni a cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadom a teaport. Az egészet botmixerrel habosra turmixolom. Az italt poharakba töltöm, egy-egy kanál mascarponet biggyesztek a tetejére, megszórom kevés teaporral és lehet is inni. (Hidegen, jéggel, vaníliafagyival is fogyaszthatjuk!) – Recept forrása: azeletnaposoldala.hu
Fotó: cyclonebill/Wikipédia