KezdőlapGazdaság és üzletVolt már problémád webáruház vásárlás során, akkor kattints ide

Volt már problémád webáruház vásárlás során, akkor kattints ide

-

Többször olvasni lehet arról, hogy internetes vásárlás során a végeredmény nem az lesz, amire mi számítunk. Nem kapunk számlát, nem akarják visszavenni a terméket…
Tegnap a Facebookon futottunk bele egy ilyen problémában, egy kommentben olvastunk egy cégről, akivel elég sok probléma van.

Mi abban segítünk most, hogy ha a weboldalon nincs fent elég információ, pl. telefon, cím stb, akkor azt hol lehet megtalálni. Elvileg kötelező lenne minden webáruháznál kiírni az üzemeltetőt, sőt az Általános vásárlási feltételekben is szerepeltetni kell a cég nevet. Ha nem látjuk, akkor már kezdhetünk gyanakodni.

Lehet sokan tudják, és nem lesz új, amit most mondunk, de érdemes megnézni kinek a tulajdonában van az adott domain. Magyar, azaz .hu-s domainek esetében könnyű dolgunk van. A www.domain.hu oldalra kell felmenni. Ott rákattintani a Keresés menüpontra az oldalsó sávban, majd részletes keresésre kattintani. Ide kell beírni a keresendő domaint, mi most a saját weboldalunkon mutatjuk meg, mit kell csinálni.

Domain keresés
Domain keresés

Ezután a keresés gombra kattintva tovább lépünk, és a Domain-igénylő vagy domain-használó linkre kattintunk. Ezután egy ellenőrző kód megadása után kapjuk az infókat.

Domain keresés részletes
Domain keresés részletes

És már láthatjuk is a cég elérhetőségét, a domain bejegyző adatait. Innen már könnyű dolgunk lehet, ha fel akarjuk őket hívni, több helyen emailcím is látható. Sok esetben mobilszámot látunk a bejegyzésnél, ami még jobban megkönnyíti a dolgunkat.

Domain adatok
Domain adatok

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek