Youtube videóbloggerek mint sztárok, reklámarcok? A Pepsi szerint igen. #vloggerőpróba

1-2 éve még sokat gondolkodtam azon, hogy tényleg nagyobb márkák is látnak-e majd potenciált a vloggerekben. A célközönség főleg a fiatalok, így elvileg ez meghatározza azt is, hogy milyen cégek fognak videóbloggereken keresztül reklámozni. Bár az is tény, hogy sok-sok videó előtt reklámok is vannak, de most én arra értem, hogy valamelyik vloggert szponzorálják, akár a Youtube videóiban, akár azon kívül.
Először jöjjön egy kis felvezető, aztán a Pepsi.

A vloggerekben az a legjobb, hogy nagyon lelkesek és hálásak, ezt mondta legutóbb nekem egy multicég marketingese. Továbbá egy-egy ilyen vloggerprojektre elköltött büdzsé sokkal jobban megtérül, sőt, adott esetben több emberhez eljut, mintha más reklámcsatornát használna az adott cég. Most én teljesen az olyan szponzorációkra értem, amikor a vlogger a saját csatornáján, a videójában helyezi el a szponzor reklámját. Már egy-egy új feltörekvő videóbloggernek könnyebb dolga is van, mert a cégek, reklámügynökségek keresik is az ilyen lehetőségeket.

Tehát még érdemesebb belevágni a következő Minner vállalkozási ötleteibe:

Nem véletlen tehát, hogy a Pepsi már nemcsak arra épít, hogy a vloggerek Youtube csatornáin reklámozzák a Pepsit, hanem direktben egy-egy kampány keretén belül vloggerek a reklámarcok. Lehetnek is, mivel például Unfield több mint 400 000 Youtube követővel (feliratkozóval) rendelkezik. Bárhogy nézzük, ők az Y és Z generáció “celebjei” (bár szerintem ez picit rossz jelző számukra, ide valami más szó kellene). Most a Pepsi a #vloggerőpróba nevű projektjében több csatornán is el tudja juttatni a reklámját úgy, hogy közben a vloggereknek semmi mást nem kell csinálniuk, mint amit eddig. Sőt, többször is szoktak a videóbloggerek ilyen kihívásvideókat csinálni. Ezzel azt is akarom mondani, hogy a Pepsi marketingeseinek nagyon jó ötlete volt ez a projekt.

Fel kell készülniük a cégeknek, hogy átalakulóban a médiafogyasztás, és új reklámcsaktornák kerültek előtérbe, mint a videóbloggerkedés.

Egy részlet a #vloggerőpróba -ból: 

Kiemelt kép: Pepsi/Facebook

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!