KezdőlapTőzsde1 euró 1 dollárt fog érni még ebben az évben? - Ha...

1 euró 1 dollárt fog érni még ebben az évben? – Ha igen, akkor ezen így te is nyerhetsz!

-

Már régóta kacsintgat az euró és a dollár az 1,0000-a szinttel, vagyis azzal, hogy a két deviza paritásba kerüljön egymással. Jelenleg 1,0700-án áll az EURUSD árfolyam, ami jó lehetőséget ad egy kis vaskos profitra. Mi történik 2017-ben, ami okozhatja ezt a mozgást?

A 2017-es tőzsdei várakozásokban leírtam, hogy a FED, vagyis az amerikai jegybank 2-3 alkalommal emelheti ebben az évben az alapkamatot, míg az EKB, vagyis az Európai Közponi Bank továbbra is folytatja a pénzpumpát (sőt 2017-ben az előre eltervezett időszakot fél évvel meghosszabította). Ez az ellentmondás elég ahhoz, hogy a dollár jobban erősödjön az euróval szemben. Továbbá az euró gyengülését okozhatja az olasz bankrendszer csőd közeli állapota, illetve a közelgő választások (holland, francia, német választás). Több nagy elemző cég is célárként jelölte meg az 1,000-ás szintet az EURUSD esetében a 2017-es évre vonatkozóan.

Egy dolog van ellenünk. A kérdés már csak az, hogy mennyire árazta be a piac a két jegybank szembenállását. Tehát óvatosan kell kereskednünk, viszont így már könnyebb dolgunk van, mert az árfolyamesés jelenleg valószínűbb az EURUSD devizapáron, mint az emelkedés.

Ötlet:

  • Ha tudsz kereskedni már, és meg tudod határozni a szinteket (támasz /ellenállás), akkor könnyű dolgod van, már csak az eladási (short) jeleket kell figyelned.
  • Ha nem tudsz kereskedni, de szeretnél 2017-ben a dollár erősödéséből profitálni (EURUSD short), akkor kisebb mennyiségű tőkével tedd csak ezt meg. Folyamatosan építsd fel a spekulációdat (pl. 1,0650-nél elhelyezel egy short pozíciót, utána 1,0550-nél…. és így lesz egyre nagyobb pozíciód, de a kockázatod csökken, hogy nem egyszerre tetted be a kockáztatott tőkét.) 1,000-nál pedig kiszállsz, vaskos profitban.
  • Továbbá ez is hasznos lesz számodra: Mikor kapsz vételi jelzést? Ismerd meg a tőzsdét! Kattints ide, és töltsd le a belinkelt ingyenes ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!)

eurusd

Hol kereskedj? 
A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az EURUSD devizapárral. Próbáld ki!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek