1 nyomós érv amellett, hogy nem lesz nagyobb tőzsdei összeomlás

Annyian kongatják a vészharangot a tőzsdén, hogy lassan le kell cserélni a harangot. Külföldi és magyar pénzügyi oldalakon is ezt olvasom. Fura, mert mintha 1 éve is ez lett volna a helyzet (pánikot keltettek, azt mondták most lesz esés, nagyon várják valami miatt). Kisebb megtorpanás már így is megfigyelhető a tőzsdéken, természetes dolog, hogy korrekció is lehet a piacon. Oké, ha már aktív olvasója vagy a Minnernek, akkor olvashattad, hogy már írtam én is egy kisebb árfolyam esés lehetőségéről, de nem összeomlásról. Felteheted magadban a kérdést, akkor most mi van? Hát először is, újságírók….

Nem, nem őrültem meg. Senki sem jós, hogy megmondja konkrétan melyik évben, mekkora összeomlás lesz, ha lesz. És itt a lényeg. Annyian mondják már megint, hogy bejön az az effektus, hogy el fog maradni a nagyobb zuhanás. Pedig tényleg több érv van nagyobb összeomlás mellett, elvileg. Gyakorlatilag viszont lehet, hogy meg fog viccelni minket az árfolyam. Ezért is írtam le az előző cikkben a Minneren, hogy ilyen esetben mivel tudsz nagy hozamot elérni. Ide be is másolom újra:

Nézzük meg, milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnél profitálni:

  • Érdemes eljátszanod a gondolattal, hogy ne csak vételre helyezz el pozíciókat, hanem eladásra is, vagyis shortolj. Ha be akarsz fektetni 10 részvénybe, akkor
    – 5 részvény legyen, melyekre vételre spekulálsz (feltételek: fizessen osztalékot, legyen minimum 5000 munkavállalója, időszakosan vegyél a részvényekből, hogy beátlagold. Főleg bluechip részvényeket válassz).
    – 5 részvény legyen, melyekre eladásra spekulálsz. (feltételek: nem fizet osztalékot, veszteséges, kevés alkalmazott.) Erről még írni fogok a Minneren. Ezekben a részvényekben az a jó, hogy amúgy is érdemes a részvényeik áresésére spekulálni.
  • Befektetési alap: Ne egy, hanem több befektetési alapba oszd el a pénzed, és legyen olyan, ami nemesfémet is tartalmaz (arany, ezüst). 10 ok, amiért számodra is jó választás a befektetési alap
  • Arany/ezüst: A tőkéd egy részét érdemes elhelyezni nemesfémekbe is, mertha pánik van, akkor az árfolyam jobban emelkedhet.

Szóval, óvatosan kezeld most a kereskedést, mert azért jobb félni, mint megijedni. Az összeomlással riogató cikkek viszont ne tántorítsanak el részvényvásárlástól, a tőzsdétől.

Regisztrálj be a HotForexhez, náluk tudsz árfolyam esésre is kereskedni. Ők támogatják a Minner tőzsde rovatát! Olvasd el a többi tőzsdés cikket is a Minneren. Kattints ide! 

Fotó: skeddy in NYC/Flickr

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!