vasárnap, január 17, 2021

10 év, 2000%-os hozam – Minden másra ott a Mastercard.

Tudtad, hogy a Mastercard már több mint 50 éves vállalat? Bár a név megváltozott az indulása óta, a tevékenysége még mindig ugyanaz: bankkártyákkal, hitelkártyákkal foglalkozik. Ami meglepő, hogy 1966-ban alapított cég csak 2006-ban ment tőzsdére. Nem véletlen, hogy utána a cég részvénye száguldott. De ne menjünk ennyire előre!

Visa és Mastercard

A két legnagyobb kártyakibocsátóról többször felröppent a hír, hogy mesterségesen magasan tartják azt a tranzakciós díjat, amit a kereskedők, bankok fizetnek a bankkártyás tranzakciók után. Nem véletlen, hogy a két meghatározó bankkártyás cég többször is trösztellenes per elé nézett. 2013-ban az USA-ban ért véget egy nagy per a két cég ellen, majd 2015-ben az EU is megpiszkálta a két céget, de aztán megúszták, bár fizetniük kellett több perben is, mégis van valami, amiért érdemes figyelembe venni. A 2015-ös amerikai per után például a bírósági döntés értelmében hasonló pert nem lehet indítani a két cég ellen. (Forrás: Index)

A részvényesek örülnek a mesterségesen magasan tartott tranzakciós díjaknak?

A kereskedőknek és a vásárlóknak nem biztos, hogy kedvezőek az elvileg magasan tartott tranzakciós díjak, a részvényesek mégis jól járhatnak. Van itt valami, amit érdemes figyelembe venni! Igaz, hogy a Visa és a Mastercard piacvezető cég, de az új Fintech lehetőségek, új piaci szereplők árversenyre fogják késztetni a két céget, sőt, már most is abba kényszerítik (Apple Pay, Barion, Simple, Stripe…)

Mastercard felvásárlások

Természetesen egy ilyen nagy cég, hogy az új Fintech cégekkel fel tudja venni a versenyt, felvásárlásokat is eszközöl. A Crunchbase oldalon meg tudod nézni, hogy melyik cégeket vásárolta fel az utóbbi időben a Mastercard.

Növekvő bevételű Mastercard-részleg – BIG DATA

Bár a bevételeinek csak 20%-át adják azok a tevékenységei, amiket speciálisan a bankkártya-szolgáltatásokra építettek. Például hűség- és jutalmazási rendszerek, vagy az adatok elemzése, kutatás… Ezek a bevételek növekednek a legjobban most a cégnél, azt is mondhatjuk, hogy a cég a BIG DATA felé is fordult.

2000%-os hozam – Osztalék is kedvez az árfolyamnak!

A 2006-os részvénykibocsátás óta 2000%-ot emelkedett a részvény. Ehhez természetesen az is hozzájárult, hogy a cég negyedévről-negyedévre stabilan fizeti az osztalékot, ami megtámasztja az árfolyamot, vagyis vonzza a vételi oldalon lévőket.

Hol tudsz kereskedni a Mastercard részvényével? A legtöbb hazai brókercégnél tudsz.
(x) Tudd meg, mikor, melyik részvényt/devizát/indexet érdemes venni!  MinnerAkadémia tőzsdeoktatása erre ad választ. Kattins ide a részletekért!

 

matercardreszveny2017

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek