10 kérdés, amit te is feltennél a Coca-Colanak! – Válaszok a cikkben!

A Coca-Cola egy érdekes reklám kampányt indított. Bárki kérdezhet tőlük, és ők válaszolnak rá, majd a választ felteszik a www.coca-colavalaszol.hu – oldalra. Ezekből választottam azt a 10 kérdést, ami téged is érdekelhet.

1. 
Miért más a Coca-Cola itthon, mint például a szomszédainknál, Ausztriában vagy Lengyelországban?
Coca-Cola válasza: “Örülünk, hogy külföldi utazásaid során is a Coca-Cola-t választod! Ha érzel némi különbséget az itthon és az Ausztriában kapható üdítő között, az amiatt lehet, mert Európa bizonyos részein a kristálycukrot részesítik előnyben a gyártásánál, míg Magyarországon fruktóz-glükóz sziruppal édesítjük a terméket, pont úgy, ahogy a Coca-Cola hazájában, az Egyesült Államokban. Ez persze mit sem változtat a semmivel sem összehasonlítható Coca-Cola ízen!”

2.
El fogok hízni, ha sok Coca-Cola-t iszom?
Coca-Cola válasza: “Tudományos kutatások támasztják alá, hogy önmagában egyetlen étel, ital vagy összetevő sem felelős az elhízásért. Nagyon sokféle különböző forrásból veszünk fel energiát. De minden kalória számít, attól függetlenül, hogy honnan jön. Az egészséges testtömeg elérésének és megőrzésének kulcsa, hogy egyensúlyban tartsuk a bevitt és a leadott kalória mennyiségét. Ha kíváncsi vagy táplálkozással és mozgással kapcsolatos tippjeinkre, látogass el a következő oldalra:
www.testebreszto.hu

3. 
Rontja a fogaimat, ha sokCoca-Cola-t iszom?
Coca-Cola válasza:
Bármilyen cukortartalmú étel vagy ital hozzájárulhat a fogszuvasodáshoz, persze csak akkor, ha nem vigyázol a fogaidra. Moss fogat rendszeresen, félévente keresd fel fogorvosodat, és fogadd meg a tanácsait! Fogápolási tippekért kattints ide.”

4.
Használható a Coca-Cola háztartási tisztítószerként?
Coca-Cola válasza: “Ez a szóbeszéd sokféle formában felmerült: állították már, hogy a Coca-Cola-t a savassága miatt használhatjuk például vécétisztításra, autóakkumulátorok rozsdamentesítésére, zsírfoltos ruhák tisztítására, egy fog eltüntetésére vagy éppen sonkasütéshez. Az utolsó, azaz hogy a Coca-Cola termékkel meglocsolt sonkának isteni szaftja lesz, kivételesen igaz! 🙂 Számos élelmiszer tartalmaz kis mértékben étkezési savat, ilyenek például a gyümölcslevek és az üdítők, mint amilyen a Coca-Cola is. Ezek azonban nem elég savasak ahhoz, hogy kárt tegyenek a testszöveteidben – igazság szerint a gyomorsavad erősebb. Bár nem lehetetlen, hogy az említett termékekben található étkezési sav a leírt hatások valamelyikét produkálja, ennek ellenére még mindig teljesen biztonságosan fogyaszthatóak. Ezzel együtt nem állítjuk, hogy a Coca-Cola más jellegű célokra is alkalmas lenne: helyette olyan termékek használatát javasoljuk, amelyeket kifejezetten tisztításra vagy rozsdamentesítésre fejlesztettek ki.”

5.
A Vanilla Coke volt az egyik kedvencem. Lehet majd újra kapni itthon?
Coca-Cola válasza: “Örülünk, hogy szeretted! 🙂 Hazai kínálatunkat mindig az aktuális fogyasztói igények alapján állítjuk össze. Ha az adott termék iránt fokozott igény mutatkozik, előfordulhat, hogy újra találkozhatsz majd kedvenceddel a hazai polcokon.”

6
Miért más ízű az üveges Coca-Cola, mint a palackos?
Coca-Cola válasza:
“A Coca-Cola összetevői és gyártási folyamatai a csomagolás típusától függetlenül ugyanazok mindkét esetben. Az ízélményt esetleg befolyásolhatja, hogy milyen hőmérsékletű a Coca-Cola-d. Az is, hogy dobozból, üvegből vagy pohárból iszod. Az sem mindegy, hogyan öntöd a pohárba, vagy milyen ételek mellé fogyasztod.”

7. 
Azt olvastam, hogy a Coca-Cola korábban kokaint is tartalmazott. Ez igaz? És ha igen, most is van benne?
Coca-Cola válasza:
Coca-Cola nem tartalmaz kokaint vagy más káros anyagot, és soha nem volt a Coca-Cola hozzáadott összetevője.”

 8. 
A Coca-Cola eredetileg tényleg gyógyszer volt?
A Coca-Cola válasza:
A Coca-Cola sosem volt gyógyszer, de az igaz, hogy egy orvos-gyógyszerész, Dr. John S. Pemberton alkotta meg 1886 májusában a Georgiában található Atlantában. Tudj meg többet a Coca-Colatörténetéről itt: Kattints ide.
9.  
Az utóbbi időben változott a Coca-Cola összetétele?
Coca-Cola válasza: “Biztosíthatunk róla, hogy még mindig ugyanazt a fantasztikus ízt élvezed! 😉 “

10.
Mi a különbség a Coca-Cola light és a Coca-Cola zero között? A zero a light macsó verziója?
Coca-Cola válasza: “Macsó? Nem is rossz! De a különbség inkább az ízben rejlik. A Coca-Colazero a Coca-Cola fantasztikus ízét biztosítja számodra nulla cukortartalommal. Bár ugyanazokat az édesítőket tartalmazza, mint aCoca-Cola light (az aszpartám és az aceszulfám-K keverékét), más az alapíze, annak ellenére, hogy mind a kettő alacsony energiatartalmú és cukormentes.”

+1.
A gépi Coca-Cola miért másabb, mint a bolti?

Coca-Cola válaszaA palackozott Coca-Cola-nál a gyártási folyamat során előkezelt vizet adunk. A gyorséttermekben kapható gépi üdítőitalhoz vállalatunk a koncentrátumot biztosítja, melyet az étteremláncok vezetékes vízzel és széndioxiddal dúsítanak egy minimum/maximum tartományon belül. Ezért fordulhat elő, hogy akár városonként vagy gyorséttermenként változik az íz, hiszen az függ a hozzáadott víz minőségétől és mennyiségétől.

Fotó: Frederico Cintra/Flickr
Forrás: www.coca-colavalaszol.hu

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!