10 legértékesebb globális márka 2015-ben

Az Apple az elmúlt években folyamatosan lépkedett feljebb azon a listán, ahol a legértékesebb vállalatokat tartják számon. El is érte az első helyet, nem meglepő, mivel kiemelkedő eladási adatokat jelent negyedévről negyedévre. A tavaly még első helyen álló Google-t sikerült maga mögé utasítania.

A listából kiderül, hogy a technológiai cégek erősen uralják a top 10-et. Érdekesség, hogy az első három helyezett részvényei a Nasdaqon forognak, míg a többi helyezett részvénye a New York Stock Exchange-en. A lista után folytatom a cikket.

10 legértékesebb globális márka 2015-ben (forrás: BrandZ)
Márkanév – cégérték – Melyik tőzsdén forognak a részvényei

1. Apple – 247 milliárd dollár – Nasdaq
2. Google – 174 milliárd dollár – Nasdaq
3. Microsoft – 116 milliárd dollár – Nasdaq
4. IBM – 94 milliárd dollár – NYSE
5. Visa – 92 milliárd dollár – NYSE
6. AT&T – 89 milliárd dollár – NYSE
7. Verizon – 86 milliárd dollár – NYSE
8. Coca-Cola – 84 milliárd dollár – NYSE
9. McDonald’s – 81 milliárd dollár – NYSE
10. Marlboro (Philip Morris) – 80 milliárd dollár – NYSE

A Nasdaq tőzsde indexe (Composite) 2015-ben átlépte az 5000 pontos határt, ami azt jelenti, hogy a 2000-es dotcom lufi előtti szintre tudott felkapaszkodni. Ha, mi profitálni szeretnénk ebből, akkor ún. határidős kontraktusban vehetünk a Nasdaq indexből, például a Nasdaq 100 futures-ből. 40-50%-os emelkedést mutathat fel az index az elkövetkező 3 évben. Ezt kis kockázattal meg lehet lovagolni. Kihasználva a cost average effektust stabilabban is tudunk profitálni belőle. A hazai brókercégeknél is lehet venni az indexet, általában olcsóbb is, mintha részvénybe fektetnénk.
Olvasd el az erről szóló cikket:
Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!