Kezdőlap Tőzsde 10 legértékesebb globális márka 2015-ben

10 legértékesebb globális márka 2015-ben

-

Az Apple az elmúlt években folyamatosan lépkedett feljebb azon a listán, ahol a legértékesebb vállalatokat tartják számon. El is érte az első helyet, nem meglepő, mivel kiemelkedő eladási adatokat jelent negyedévről negyedévre. A tavaly még első helyen álló Google-t sikerült maga mögé utasítania.

A listából kiderül, hogy a technológiai cégek erősen uralják a top 10-et. Érdekesség, hogy az első három helyezett részvényei a Nasdaqon forognak, míg a többi helyezett részvénye a New York Stock Exchange-en. A lista után folytatom a cikket.

10 legértékesebb globális márka 2015-ben (forrás: BrandZ)
Márkanév – cégérték – Melyik tőzsdén forognak a részvényei

1. Apple – 247 milliárd dollár – Nasdaq
2. Google – 174 milliárd dollár – Nasdaq
3. Microsoft – 116 milliárd dollár – Nasdaq
4. IBM – 94 milliárd dollár – NYSE
5. Visa – 92 milliárd dollár – NYSE
6. AT&T – 89 milliárd dollár – NYSE
7. Verizon – 86 milliárd dollár – NYSE
8. Coca-Cola – 84 milliárd dollár – NYSE
9. McDonald’s – 81 milliárd dollár – NYSE
10. Marlboro (Philip Morris) – 80 milliárd dollár – NYSE

A Nasdaq tőzsde indexe (Composite) 2015-ben átlépte az 5000 pontos határt, ami azt jelenti, hogy a 2000-es dotcom lufi előtti szintre tudott felkapaszkodni. Ha, mi profitálni szeretnénk ebből, akkor ún. határidős kontraktusban vehetünk a Nasdaq indexből, például a Nasdaq 100 futures-ből. 40-50%-os emelkedést mutathat fel az index az elkövetkező 3 évben. Ezt kis kockázattal meg lehet lovagolni. Kihasználva a cost average effektust stabilabban is tudunk profitálni belőle. A hazai brókercégeknél is lehet venni az indexet, általában olcsóbb is, mintha részvénybe fektetnénk.
Olvasd el az erről szóló cikket:
Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek