KezdőlapGazdaság és üzlet10 startup ötlet, amit nem hagyhatsz ki

10 startup ötlet, amit nem hagyhatsz ki

-

Figyelem! A minner.hu kidolgozott startup ötleteket olvashatsz! Kattints ide!  Továbbá több mint 100 könnyen kivitelezhető vállalkozás ötletet is, ezek eléréséhez kattints ide! 

A startup fogalmát nehéz lenne leírni, mert innovatív kisvállalkozást is jelenthet, de sokan csak IT cégekre értik. Véleményünk szerint, minden annak minősül, amihez külső tőkét szeretnénk bevonni, és eleve dinamikusan növekvő vállalkozást szeretnénk létrehozni. Az IT szektor azért is tűnhet alapnak, mert a legtöbb híres cég innen kerül ki, de mi belecsempésztünk a felsorolásba nem informatikai vállalkozás ötletet is. Ez a felsorolás csak egy ötletlöketet indíthat be – lehet már tudod is – , hogy ezek azok a területek, ahol érdemes vállalkozást indítani. De hidd el, van aki nincs ezzel tisztában. Az összeállításunkat nagyrészt a külföldi vállalkozásokkal foglalkozó weblapokról és Google Trendsből vettük.

1. Mobil fizetés –
Egyre többen használják a mobilt is fizetésre. Az NFC rendszernek köszönhetően akár a mobilunkat is lehet bankkártyaként használni. Ezek a rendszerek még nem elterjedtek, így akár egy applikáció vagy más megoldás is bejöhet a felhasználóknak.

2. Akkumulátor piac 
Az akkumulátor piac folyamatosan bővül, és itt nem csak a mobilakksikra kell gondolni. Hanem akár a Tesla autókhoz tartozó akkumulátorokra is. Ezen a téren egy webshop jó ötlet lehet, vagy egy kínai cég magyarországi forgalmazójának lenni.

3. Mobil appok –
Itt aztán jöhetnének az ötletek, és mindenkinek már sok ott  is van a fejébe. Ami a baj szokott lenni, hogy először csinálják meg az appot és csak utána gondolkodnak el, ki a célpiac, hogy lesz ebből pénz. Jó persze az is, ha arra gyúrunk, hogy valaki majd felvásárolja az applikációnkat, de csak erre alapozni elég necces.
Egy nagyon erős szegmens lehet a vállalkozásokat segítő applikációk fejlesztése. Tehát akár a HR-hez, értékesítéshez, gyártáshoz, számvitelhez kapcsolódóan lehet cégeknek appot tervezni. Például a Gazprom vezérigazgatója 821 millió Ft-ot fizetne egy olyan tabletért, amiben ő mindent lát a cégről. (persze egyéb húzós feltételeket is szabott)

4. Személyi drónok –
Lassan megjelennek az otthoni drónok, amik nem csak a játszadozásra alkalmasak, hanem például a mobilunkat követve hozza utánunk az utcán a bevásárlószatyrot. Akár védelmet is nyújtanak az utcán, ez már csak fantázia kérdése. Érdekes ötlet lehet egy rendőr drón fejlesztése, megdobná a közbiztonsági statisztikákat.

5. Streetfood
Még mindig nem lerágott csont, láthattunk több céget is a fővárosban, akiknek bejött. Vidéki városokban viszont még nem nagy a konkurencia, így lehet bennük potenciál.

6. 3D nyomtatás
Minden ami ehhez kapcsolódó, az a következő években szárnyalni fog. Éves szinten 45% növekedést jósolnak a ráépülő szolgáltatásokra is. (Erről írtunk már a minneren. Kattints ide!) Itt is, először azt kell átgondolni, mi az amiből később pénzünk lehet, ki a célpiac. A 3D tervekből és a scannerekből lehet elcsípni egy jó nagy szeletet. Már hazánkban is sok cég foglalkozik ezzel a technológiával, de még most fejlődő, potenciális piac, érdemes bekapcsolódni.

7. Luxus termékek piaca
Mindenki alábecsüli ezt a piacot, pedig a luxustermékek vevői is vásárolnak online, és ez a piac jobban nő, mint az átlagos árú termékek forgalma. Itt akár luxus webáruházra is érdemes gondolni, vagy mobil applikációra. Az emberek szeretik a luxust, így a webshop látogatottságával nem lenne gond. Azért is lenne vásárló, mert a sok átlagos pénztárcájú vevő sem veti meg a luxust, még akkor sem, ha csak egy-egy terméket tud megvenni. (Sznob effektus.)

8. CRM rendszerek fejlesztése
Sok crm rendszer megjelent már a piacon, de még mindig nem sok KKV használja. A nagyvállalatokat már nem fogjuk meggyőzni, de egy kis céget könnyebben. Havidíjban érdemes gondolkodni, ahogy a MiniCRM is csinálja. A piacon máris nyerők lehetünk egy jó dizájnnal, és felhasználóbarát felülettel.

9. Biztonságtechnika, IT biztonság
A technológia folyamatosan körülvesz minket, és a vírusok egyre jobban fognak terjedni, ahogy egyre több eszköz van a birtokunkban. A KKV szektorban nagy hiányosságok vannak, és a piaci rés is nagy, így ez a szegmens jó lehet informatikai cégeknek.

10. Okos otthon
A háztartásunkban lévő elektronikai cikkeket fel tudjuk tuningolni. Erre is sok ötlet született már, de a meglévő eszközökből is ki lehet indulni és akár egy tabletet több eszközhöz kapcsolni.

Ennél több ötletre vágysz? Elindítottuk az indíts vállalkozás rovatot, hol könnyel kivitelezhető vállalkozás ötleteket, startup ötleteket olvashatsz! Kattints ide! Hetente 4-5 új ötlet is felkerül,

Figyelem! A minner.hu kidolgozott startup ötleteket olvashatsz! Kattints ide!  Továbbá több mint 100 könnyen kivitelezhető vállalkozás ötletet is, ezek eléréséhez kattints ide! 

Forrás: Cnnmoney, Businessinsider

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek