KezdőlapGazdaság és üzlet100 milliós biznisz itthon a Bitcoin ATM üzemeltetése? Bitcoin váltás?

100 milliós biznisz itthon a Bitcoin ATM üzemeltetése? Bitcoin váltás?

-

Már azóta figyelem a MrCoin névre keresztelt céget, mióta elhelyezték az első budapesti bitcoin ATM-et. És most a Fintechzone cikkében olvastam, hogy már 1,5 milliárdos forgalmon vannak túl (2 év alatt). Ez az összeg elég nagy ahhoz képest, hogy itthon kb. 8-10 milliárd bitcoin van forgalomban. Aztán elkezdtem számolgatni miután megláttam az eladási/vételi árfolyamokat.

Ennyiért adják a bitcoint (online): 169,552 HUF
Ennyiért vesszik a bitcoint: 158,118 HUF, ezek az online árak.

Az ATM-ben még durvább értéktek vannak:
Eladási ár 172 848 Ft
Vételi ár: 155 216 Ft

Láthatod, hogy elég nagy a marzs az eladási/vételi ár között. Persze ez betudható annak is, hogy az árfolyam elég hektikusan mozog, így védik be magukat. Átszámolva a 1,5 milliárdos forgalmat, ki is jön, hogy kb 50-100 millió forint közötti bevételük lehetett eddig a bitcoin váltásokból. A Minneren a 88. ötletben írtam egy hasonló vállalkozás ötletről, sőt még fel is turbóztam az ötletet: Indíts vállalkozást: 88. ötlet – online pénzváltó (bitcoinnak) + ütős, extra szolgáltatások

A fintech startupok – vagyis egyszerűen magyarra fordítva a pénzügyi startupok – körül most forr a levegő, nagyon trendik a befeketők szemében is. A Minneren megjelenő 10. startup ötlet ezért is lett ebből a szektorból kiválasztva: Startup ötlet: 10. Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet

A bitcoinról egy hasznos videó:

A startup ötletek megjelenését és terjesztését a Barking közösségi parkoló mobilapplikáció támogatja. Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek