100 milliós biznisz itthon a Bitcoin ATM üzemeltetése? Bitcoin váltás?

Már azóta figyelem a MrCoin névre keresztelt céget, mióta elhelyezték az első budapesti bitcoin ATM-et. És most a Fintechzone cikkében olvastam, hogy már 1,5 milliárdos forgalmon vannak túl (2 év alatt). Ez az összeg elég nagy ahhoz képest, hogy itthon kb. 8-10 milliárd bitcoin van forgalomban. Aztán elkezdtem számolgatni miután megláttam az eladási/vételi árfolyamokat.

Ennyiért adják a bitcoint (online): 169,552 HUF
Ennyiért vesszik a bitcoint: 158,118 HUF, ezek az online árak.

Az ATM-ben még durvább értéktek vannak:
Eladási ár 172 848 Ft
Vételi ár: 155 216 Ft

Láthatod, hogy elég nagy a marzs az eladási/vételi ár között. Persze ez betudható annak is, hogy az árfolyam elég hektikusan mozog, így védik be magukat. Átszámolva a 1,5 milliárdos forgalmat, ki is jön, hogy kb 50-100 millió forint közötti bevételük lehetett eddig a bitcoin váltásokból. A Minneren a 88. ötletben írtam egy hasonló vállalkozás ötletről, sőt még fel is turbóztam az ötletet: Indíts vállalkozást: 88. ötlet – online pénzváltó (bitcoinnak) + ütős, extra szolgáltatások

A fintech startupok – vagyis egyszerűen magyarra fordítva a pénzügyi startupok – körül most forr a levegő, nagyon trendik a befeketők szemében is. A Minneren megjelenő 10. startup ötlet ezért is lett ebből a szektorból kiválasztva: Startup ötlet: 10. Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet

A bitcoinról egy hasznos videó:

A startup ötletek megjelenését és terjesztését a Barking közösségi parkoló mobilapplikáció támogatja. Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!