100% osztalékot fizető centes részvény – A Wall Street farkasa beájulna

A Wall Street farkasa filmben hallhattál a centes részvényekről, ezeket “értékesítették” Jordan Belforték. Az ilyen részvények olyan kiskapitalizációjú cégek papírjai (vagyis kisebb társaságok), akik még a nagy tőzsdére nem tudtak bejutni, hanem a részvényeikkel a tőzsdén kívül lehet kereskedni. Nos, még az ilyenek között is van olyan, ami fizet osztalékot. Éppen a nagy éves osztalékot fizető részvényeket viszgáltam, amikor rátaláltam egy gyöngyszemre.

A Pinpoint Recovery Solutions Corp. (OTCMKTS:PPNT) tavaly 123%-nyi osztalékot fizetett ki, tehát pl. 100 000 forint értékben volt részvényed, akkor 123 000 forintot kaptál csak osztalékban + a részvény hozam. Ez már vonzó, nem? Már ebben az évben is kifizettek 21,21%-nyi osztalékot. Ez mind szép és jó, de a cégnek rendes weboldala sincs, így máris turpisságra gondolok. Nem is kerestem tovább, mert elvileg részben tanácsadó cég (bérszámfejtő…), és milyen tanácsadó cég az olyan, aminek legalább egy egyoldalas weboldala sincs??? (Csak az egyik leányvállalatuk oldalát találtam meg, kattints ide, ha érdekel). Szóval szép-szép, csábító, de nem ebből fogunk meggazdagodni. Picit kockázatos. Hanem!!! Remélem már feltüzeltelek az osztalék részvényekre!!! 

A Minner.hu -n és a www.brokermonitor.hu-n is olvashattál már olyan részvényekről, amik még osztalékot is fizetnek. Pl. hazai cégek közül az Unicum gyártója, a Zwack is fizet évi átlag 4-10% osztalékot a részvényhozam melett. Tehát, te mint tulajdonos (részvényes) részesedsz a részvény nyereségéből. Ehhez kapcsolódó cikk: Te lennél a Zwack, vagyis az Unicum gyártójának tulajdonosa? Most lehetőséged van rá!
A magyar tőzsdén most debütáló Duna House is várhatóan nagy osztalékot fizető részvény lesz a tőzsdén, érdemes lesz figyelni.

Az osztalék részvényekbe hosszabb távon fektetsz be, viszont érdemes rövidtávon is kereskedni, hogy diverzifikáld a kockázatod.

Ez mind szép és jó, de én úgy gondolom, először ismerkedj meg a tőzsdével, gyakorolj. Ehhez mutatok egy ebookot is: Kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, kezdd el náluk a tőzsdei kereskedésed!

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!