12,5%-kal is csökkenhet az olajár

Jeffrey Gundlach elemző szerint 70 dollárig is csökkenhet az olajár, ami a mostani árhoz képest 12,5%-kal alacsonyabb ár. Az elemző szerint, ha ezt azt árszintet eléri, akkor veszélyezteti az olajpala kitermelést, mivel nem éri meg majd termelni. Pedig az utóbbi években a fracking (hidraulikus törés) technológiával felhozott és kinyert olaj sok új munkahelyet is teremtett. Az amerikai lakosságnak persze ettől tetszene az így is csökkenő benzin ár.

Szaud-Arábia költségvetését nem érintené  a 70 dollár körüli ár, a jelenlegi árcsökkenésnél is tovább növelték a kitermelést. Ezzel szemben Irán és Oroszország költségvetése veszélybe is kerülhet az egyre alacsonyabb ár miatt.

Az crude oil grafikonján látszik az erős csökkenő trend. A kép alatt pedig áttérünk a fracking cégek részvényeire.

olajar_okt_23

 

Ahogy esik az olajár, úgy csökkennek a fracking technológiát használó cégek részvényei is. Itt máris a C&J Energy Services Inc (CJES), a részvény a legutóbbi csúcs óta 33%-ot esett.

cjes

Az USA Compression Partners (USAC) részvénye is csökkenő trendbe került, igaz most visszakúszott picit. Tehát a recept egyszerű, figyelni kell az olajár csökkenést, és máris rálehet repülni az ilyen cégek részvényeire. Például ha már napközben 1-3% mínuszban az olajár, akkor már lehet sejteni, hogy az elkövetkező napokban csökkenni fog az ehhez hasonló részvények árfolyama. Ezen nyerni is lehet, mivel ezeknél a részvényeknél lehet árcsökkenésre spekulálni.

Ezeket a részvényeket érdemes figyelni:

  • USA Compression Partners (USAC)
  • C&J Energy Services Inc (CJES)
  • Pioneer Natural Resources (PXD)
  • U.S. Silica Holdings (SLCA)
  • Cabot Oil & Gas (COG)

usac

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!