14 cég uralja az autópiacot (az 54 legnagyobb autómárkát) – Érdekes infografika

Az autómárkák sűrűjében nem csoda, hogy nem is tudjuk, melyik márka melyik nagyobb vállalathoz tartozik. A Visual Capitalist által készített infografika segít eligazodni a brandek között. Az infografika alatt pedig jöjjön egy ehhez kapcsolódó tőzsdés tartalom. Ha érdekel, olvasd tovább!

auto-infografika

Az elektromos autók piaca, illetve az önvezető autók át is rendezhetik az erőviszonyokat az autópiacon. Most tehát érdemes figyelni, hogy melyik cég fejleszt (vagyis inkább hogyan haladnak) az előbb említett területeken. Néhány érdekes információ:

  • A Volkswagen csoport  részvényét megtépázta a tavaly kirobbant dízeles botrány. Érdemes figyelembe venni, hogy a befektetők hamar felejtenek, és az árfolyam újra az emelkedő mederbe léphet. Erre jó példa a BP részvény, az olajkatasztrófákat, botrányokat rövid időn belül elfelejtették a befektetők.
  • Az FCA, vagyis a Fiat Chrysler Automobiles nem is olyan régen ment tőzsdére, de leválasztotta a Ferrari márkát, ami külön részvényt kapott.  A luxus sportautót RACE ticker kóddal találod meg a részvények között. 2016-ban nagyon jól teljesített a részvény.
    ferrari
  • Érdemes elolvasnod azt a Minner cikket, amiben láthatod, egy-egy autóra mennyi bevételük jut a vállalatoknak. Ez jó kiindulási pont is lehet számodra a befektetés szempontjából: Ennyi marad az autógyártóknak egy-egy autó legyártása után – hát nem sok…

Szeretnéd begyakorolni, megtanulni a tőzsdei kereskedést? Akkor kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja.

Forrás: Visual Capitalist
Kiemelt kép: www.fcagroup.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!