14 év alatt 10 259% hozam. Wáóó! Ennek te is örülnél. 100 000 forintodból most 10 millió forint lenne!

Az utóbbi néhány évben lett csak felkapott a Netflix, melynek szolgáltatása már itthon is elérhető. Meglepő, de már 1998-ban működött a cég, viszont csak 2007-től kezdték a stream szolgáltatásukat. 2002-ben lépett a tőzsdére, ez lesz számunkra a legérdekesebb. Persze a volna és a ha szó sokszor szerepel majd a cikkben,  de ebből tanulsz.

Ha a 2002-es részvény kibocsátásban után vásároltál a részvényéből, mondjuk 100 000 forint értékben, akkor most 10 000 000 forintod lenne. Wow. Na persze, ki tud egy ilyet előre! Gondolhatod magadban. Hát igen, elnézve ezt az ábrát, lehetett olyan eset, amikor ki akartál volna szállni, és máris nem lenne annyi hozamod. A kép alatt folytatom!

Netflix részvény hozam - finance/yahoo - minner.hu
Netflix részvény hozam – finance/yahoo – minner.hu

Ha ilyen hosszú távon befektetsz, akkor azt már nem spekulációnak hívjuk. Nehéz is ilyen hosszú ideig nélkülözni az összeget, kivéve akkor, ha ezt ténylegesen befektetésre helyezted el. Tudod mit jelent az, ha részvényt veszel? Soha ne felejtsd el azt, amit most leírok! Ha te részvényt veszel, akkor egy cégben veszel tulajdonrészt. Igen, ezt már lehet, hogy hallottad, de gondold át még jobban! Pl. ha Facebook részvényt veszel, akkor Mark Zuckerberg tényleges tulajdonostársa leszel. Bizony. A sikereknek együtt örültök, és a hozamból te is részesedsz (és ha úgy nézzük, még alkalmazottaid is lesznek….). Ha Zuckerberg a leggazdagabb ember lesz a világon, akkor a te pénzed is minimum a dupláját éri majd. Picit személetet kell váltanod a részvények esetében.

Az előző Netflixes hozam gigantikusnak hangzik, pedig Warren Buffett, Soros György, vagy akár Bill Gates is úgy szerezte a vagyona nagy részét, hogy hosszú távon tartottak több részvényt is, vagyis, tulajdonosai voltak több cégnek is.

Az alábbi cikket például mindenképpen olvasd el, mert így megérted a részvény indexek működését, amiből lehet később nagyobb profitod. Miért emelkednek hosszútávon a részvényindexek?

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!