140 000 forintot fizet a Facebook, Apple, sőt a Google is, ha hibát találsz a weboldalukon, applikációjukban

Bug bounty programok

Megéri akár új hobbiként is megtanulni a weboldalakon, applikációkban való hibakeresést. Bár ehhez nem árt érteni a webfejlesztéshez, programozáshoz, de az megtanulható és a befektetett energia még meg is térülhet, nem is beszélve a további haszonról. Olvasd tovább, mert ezek az alsó határok, amit a címben írtam. Vannak itt milliós kifizetések is.

Ha egy új hobbit keresel, akkor ez legyen az! Még jól is hoz!

A hiba keresés – hobbiként sem utolsó

Főleg az etikus hackerek azok, akik hibákat keresnek a különböző weboldalakon, applikációkban, vagy hardverekben (azok szoftverein, pl. mobiltelefon, router). Persze nem csak úgy, hanem jelentkeznek az úgynevezett bug bounty program -ra, amit a nagy cégek, mint a Google, Apple, Facebook meghirdetnek. Bárki jelentkezhet ezekre. A cégeknek is jó ez, mert ha úgy nézzük csak az eredményért fizetnek (sikerdíjat) és nem alkalmazotti bért. A talált hiba nagyságához, fontosságához mérik a jutalom kifizetésének nagyságát.

Itt egy lista ezekről. A nagyobb cégeket gyűjtöttem ki:
Max/min kifizetés = amit ezért kaphatsz

 • Apple
  Minimum kifizetés: Nincs
  Maximum kifizetés: 200 000 dollár, vagyis 56 millió forint
  A bug bounty programjának, ismertetőjének linkje: https://support.apple.com/en-au/HT201220
 • Facebook
  Minimum kifizetés: 500 dollár, vagyis 140 000 Ft
  Maximum kifizetés: nem szabott meg maximumot
  A bug bounty programjának, ismertetőjének linkje: https://www.facebook.com/whitehat/
 • Google
  Minimum kifizetés: 300 dollár, vagyis 84 000 Ft
  Maximum kifizetés: 31 337 dollár, vagyis 8 774 000 Ft
  A bug bounty programjának, ismertetőjének linkje: https://www.google.com/about/appsecurity/reward-program/
 • Microsoft
  Minimum kifizetés: 15 000 dollár, vagyis 4 200 000 Ft
  Maximum kifizetés: 250 000 dollár, vagyis 70 millió forint
  A bug bounty programjának, ismertetőjének linkje: https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn425036.aspx
 • WordPress
  Beleírtam a listában, mert ahogy a webprogramozói ismerőseim hivatkoznak rá beszélgetések közben: spagetti kódja van. Vagyis tele hibával… Van mit keresni benne, és a weboldalak egynegyede WordPresst használ, tehát van jelentősége egy nagy hibának.
  Minimum kifizetés: 150 dollár, vagyis 42 000 Ft
  Maximum kifizetés: nem határoztak meg maximumot
 • További példákat is találsz a guru99.com oldalon. A Shopify, Airbnb-től elkezdve rengeteg nemzetközi cégnek van ilyen programja.
 • Hazai cégek? A Tresorit nevű cégnek még 2013 és 2014 között volt egy meghirdetett programja, ahol 10 000 dollárt fizetett, ha valaki hibát talál. Itthon annyira nem jellemző ennek az alkalmazása.

Szeretnék ilyet, megtanulnám

A Minnerhez tartozó videós oktató oldalon a MinnerAkadémián már elérhető az etikus hacker képzés. Egy igazi etikus hacker tartja (lásd a videót lent). Természetesen ehhez még szükséged lesz további tanuláshoz is, de az ragadni fog rád a képzés során. Nem is beszélve arról, hogy új lehetőséget nyit meg számodra, akár karrier lehetőség, akár új vállalkozás indítása. Vagy csak maradsz a hobbi hiba keresésnél.
Etikus hacker képzés ára 92 700 Ft, ami több órányi videós tananyagot foglal magában. Otthonról tudsz tanulni, nem kell utaznod, ezért is ilyen jó áron tudsz hozzájutni. Kattints ide a részletekért!

Nézd meg miről szól a képzés ebben a videóban, aztán kattints ide és kezd el a tanulást!

Továbbiak a guru99.com oldalon
Fotó: Envato License

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!