KezdőlapGazdaság és üzlet15 magyar településnév, ami cégnévnek (domain -, brandnévnek), terméknévnek is megállná a...

15 magyar településnév, ami cégnévnek (domain -, brandnévnek), terméknévnek is megállná a helyét – Hogyan válasszak nevet a cégemnek?

-

Tudtad, hogy a Cisco márka (IT cég) San Francisco városáról kapta a nevét? Erre gondoltam, amikor szembe találtam magam néhány érdekes nevű falu/község névvel. Miért ne lehetne valamelyikből cégnevet faragni? De van is már erre hazai példánk: a XIXO tea Szikszó városáról kapta a nevét. Tehát ezen felbuzdulva összegyűjtöttem 15 olyan magyar település nevét, melyek többségéről valószínűleg még nem is hallottál.

15 magyar településnév, ami cégnévként is megállná a helyét (a település nevére kattintva megnyílik a Wikipédia oldala):

 1. Attala– nagyon jól hangzik
 2. Farmos
 3. Halimba – ezen nagyot mosolyogtam. Mint valami likőr, vagy koktél neve. De akár szórakozóhely neve is lehetne.
 4. Hobol
 5. Illiny
 6. Juta
 7. Kálló
 8. Lulla – mint valami szappan, vagy krém márka, vagy WC papír
 9. Matty – De lehet a végét i-nek is ejteni. Én valami élelmiszernek, vagy valami csokibolt nevének is el tudnám képzelni, vagy valami matracáruház (Névjegykirály tipp).
 10. Mende
 11. Söpte – mint valami bútormárka
 12. Tarpa
 13. Uppony – mint valami startup neve
 14. Varbó – mint egy ruhamárka?
 15. Ziliz

Ezeket természetesen inspirációs céllal szúrtam be, hogyha éppen nevet keresel a cégednek, termékednek, weboldaladnak, akkor innen is inspirálódhatsz. Azért is jók ezek a fenti példák, mert a település nevek elég egyediek ahhoz, hogy abból egy új, egyedi brand nevet hozz létre, aminek lehetséges, hogy semmilyen nyelven nincs jelentése.

Van ötleted, hogy melyik településnévhez milyen profilú cég illene? Írd le ehhez a bejegyzéshez kommentben:

További tippeket itt is olvashatsz:  Hogyan válasszak nevet a cégemnek, vállalkozásomnak?

 

[adrotate banner=”5″]

 

Forrás: Wikipédia/Magyar települések
Fotó: Wikipédia

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek