15 magyar településnév, ami cégnévnek (domain -, brandnévnek), terméknévnek is megállná a helyét – Hogyan válasszak nevet a cégemnek?

Tudtad, hogy a Cisco márka (IT cég) San Francisco városáról kapta a nevét? Erre gondoltam, amikor szembe találtam magam néhány érdekes nevű falu/község névvel. Miért ne lehetne valamelyikből cégnevet faragni? De van is már erre hazai példánk: a XIXO tea Szikszó városáról kapta a nevét. Tehát ezen felbuzdulva összegyűjtöttem 15 olyan magyar település nevét, melyek többségéről valószínűleg még nem is hallottál.

15 magyar településnév, ami cégnévként is megállná a helyét (a település nevére kattintva megnyílik a Wikipédia oldala):

 1. Attala– nagyon jól hangzik
 2. Farmos
 3. Halimba – ezen nagyot mosolyogtam. Mint valami likőr, vagy koktél neve. De akár szórakozóhely neve is lehetne.
 4. Hobol
 5. Illiny
 6. Juta
 7. Kálló
 8. Lulla – mint valami szappan, vagy krém márka, vagy WC papír
 9. Matty – De lehet a végét i-nek is ejteni. Én valami élelmiszernek, vagy valami csokibolt nevének is el tudnám képzelni, vagy valami matracáruház (Névjegykirály tipp).
 10. Mende
 11. Söpte – mint valami bútormárka
 12. Tarpa
 13. Uppony – mint valami startup neve
 14. Varbó – mint egy ruhamárka?
 15. Ziliz

Ezeket természetesen inspirációs céllal szúrtam be, hogyha éppen nevet keresel a cégednek, termékednek, weboldaladnak, akkor innen is inspirálódhatsz. Azért is jók ezek a fenti példák, mert a település nevek elég egyediek ahhoz, hogy abból egy új, egyedi brand nevet hozz létre, aminek lehetséges, hogy semmilyen nyelven nincs jelentése.

Van ötleted, hogy melyik településnévhez milyen profilú cég illene? Írd le ehhez a bejegyzéshez kommentben:

További tippeket itt is olvashatsz:  Hogyan válasszak nevet a cégemnek, vállalkozásomnak?

 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Forrás: Wikipédia/Magyar települések
Fotó: Wikipédia

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)