15 óránként megnyit egy új kávézót a Starbucks Kínában

Mikor árazáson parázik egy vállalkozó, mindig gondoljon a Starbucksra! Egy jól brandelt márka bizony adhatja drágán a termékét. Itthon tavaly 3,3 milliárd árbevételt ért el a kávézólánc. Elég drága a kávé, mondjuk a képen látható jeges latte még nem is volt drága, meg is lepődtem. Az emberek szeretik, a brand hasít, annyira, hogy mondjuk mi átlagban 2 kávét elfogyasztunk naponta, a Starbucks ugyanennyit nyit kávézóból.

Múltkor hallottam erre egy poént: Hogy játszd el otthon, hogy a Starbucksban vagy? Csinálj egy kávét, dobj ki az ablakon 1-2 ezer forintot, majd kiabáld rosszul a neved!

Napi 2 Starbucks nyílik a világban, ebből 15 óránként 1 Kínában

Szóval a fenti említett hazai 3,3 milliárd árbevétel is szép összeg, de van itt még egy érdekes adat. Naponta átlagosan 2 Starbucks nyílik a világban (2018-as adat) mármint kávézó. Ebből Kína viszi a prímet, ott 15 óránként nyílik egy új. Bár a kínaiak főleg délután kávéznak egyre népszerűbb az a szokás, hogy reggel is kávéval indítanak. No meg tudod, teát kell lecserélniük kávéra. Jah igen, ott még ezt is promózni kell, egy új szokást kialakítania a cégnek. Mondjuk az adat eltörül amellett, hogy már több mint 17 000 kávézójuk van szerte világban. Az USA-ban pedig több mint 20 millióan fizetnek a Starbucks appon keresztül a kávéjukért. Ezzel ők a legnagyobb mobilfizetési applikáció a világon. Erről itt írtam: Többen használják a Starbucks mobilfizetési megoldását, mint az Apple Pay-t vagy a Google Pay-t az USA-ban

És én örülök a legjobban, hogy sokan vannak a hazai

Starbucksokban is. Tudod miért? Mert tulajdonosa vagyok a vállalatnak, már több mint 3 éve. Annyit csináltam csak, hogy részvényt vásároltam, vagyis folyamatosan, időnként vásárolok. És bizony szépen hoz a részvény.

Amikor elmegyek egy Starbucks mellett és látom sokan vannak, mindig mondom magamban:
“Ez az, rá se kell néznem a részvényre!”

Illetve a fenti adat is mutatja, hogy még Kínában eszméletlenül növekedik, addig biztosan tartom a részvényt, meg még 5-10 év mire ott igazán nagyot üt, szóval még sokáig. Még mindig szép magasan van az árfolyam, korrekcióban van éppen, ha eléri a 63 dollárt akkor tervezek új részvényvásárlást, addig félő, hogy kisebb csökkenő trendbe kerül.

Starbucks részvény elemzés 2018

Nézd meg a tőzsde rovat további cikkeit is! Érhetően és élvezhetően írok a tőzsdéről. Kattints ide!

Forrás: CNN Money

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!