1,65 milliárd ember nem téved – Zuckerbergék még több pénzt kerestek

A fenti ábra is látszik, hogy már 1,65 milliárd ember használja a Facebookot, és ebből 900 millió használja a ráépülő messengert. Az ábrán még az is látszik, hogy az internet.org segítségével további 25 millió embert csatlakoztattak rá az internetre. Utóbbi azért érdekes, mert vajon nekik már az internet = Facebookal? Legalábbis Zuckerberg nem csak a két szép szemükért vitte el hozzájuk az internetet. De mi van még itt?

A Facebook első negyedéves profitja 62 cent részvényenként, ami azért érdekes, mert ez 52%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők várakozásait szinte minden számban túlszárnyalta, és még a többször emlegetett Oculus Rift bevételei meg sem jelentek a negyedéves jelentésben.

A Minneren már hosszú ideje írok a Facebook részvénybe invesztálásról (ide kattintva elolvashatod a többi cikket is. Vagyis arról, hogy hosszú távon érdemes lehet ebben tartanunk a pénzünket. Azt gondolod lekéstél valamiről? Még nem, bár a 75 dollár körüli beszállóról már lekéstél. De még bőven akad potenciál a részvényben. Mi hozza el a részvény további emelkedését? 

A virtuális valóság szemüveg, vagyis az Oculus Rift gyártásával a Facebook a hardver piacra is betört. Még ez nem látszik az eredményekben, és a piac sem tudta még beárazni, vagyis jó eséllyel ez majd később fogja felhajtani a részvény árát. Az ábra alatt folytatom!

facebook_2016

Természetesen hosszútávú befektetésként írok a FB részvény vásárlásról. Többször említettem, hogy nem kell azonnal minden pénzt rá tenni, érdemes elosztva, mondjuk negyedévente vásárolni kisebb részvénycsomagokat. A kockázatunkat így le tudjuk csökkenteni.

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni Facebook részvénnyel próbáld ki!:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!