1986-os Mac-en internetezett egy blogger

Jeff Keacher azt vette a fejébe, hogy kipróbálja működik e az internet az 1986-os Mac Plus számítógépén. A mostani számítógépek minden adatban gyorsabbak, nagyobbak, mint ez a gép. Az számítógép adatai: 8 MHz CPU, 4 MB RAM, 50 MB merevlemez, és 512 x 384 pixel fekete-fehér képernyő.

Mivel még nem volt azokon a gépeken Ethernet port, sőt a wifi is még ismeretlen fogalom volt akkor, így egy Raspberry Pi segítségével sikerült megoldani az internet elérést. Az internet sebessége is lassú lett, és a számítógép is belassult a sok adattól. A MacWeb szoftverrel tudott végül is böngészni. Az alsó képeken látszik, hogy akkor még nem volt css, így a weboldalakat sem tudja rendesen betölteni, csak a linkeket, és a szövegeket.  A képek alatt videó is látható.

Mac Plus az interneten -kernelmag.dailydot.com
Mac Plus az interneten -kernelmag.dailydot.com
MacWeb - kernelmag.dailydot.com
MacWeb – kernelmag.dailydot.com
MacWeb - kernelmag.dailydot.com
MacWeb – kernelmag.dailydot.com

Ha részletesebben érdekel, hogyan tudott rajta internetezni, akkor kattints ide!

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!