20% osztalékot fizetnek ezek a részvények! Azért ez kenterbe veri az alapkamatot. Hoppá most találtam olyat, ami 60% osztalékot fizetett!!!

Copyright Free - Stock Free images. Public Domain image dedication. CC0 1.0 Universal Licence - http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/

Alap esetben azok a részvénytársaságok, melyek kint vannak a tőzsdén, a nyereségből osztalékot fizetnek. Ezt az osztalékot vagy évente kapod meg, vagy több negyedévente. A negyedéves osztalék főleg az USA részvényeknél “divatos”. Hol találok olyan részvényeket, amik fizetnek osztalékot?

Két oldalt is javaslok a nagy osztalék részvények kereséséhez. Először jöjjenek az oldalak, de utána még néhány információ, ne ugorj bele egyből a mélyvízbe.

  1. Google Finance / Stock screener
    A Div yield(%)-ot írd át arra a minimum értékre, ami felett láni szeretnéd azokat a részvényeket, amik annál magasabb osztalékot fizettek előző évre. Alul már listázza is. 
    googleosztalék
  2. Finviz.com/Screener
    Ez sokkal többet tud a Google/Finance-nál. Beállítod a Dividend Yield filtert Very high-ra. Majd listázza is a részvényeket több más adattal együtt.
    finviz_osztalék

Fontos! Attól, hogy látod a magas osztalék %-ot, attól még meg kell vizsgálnod az adott részvényt. Adott esetben érdemes kikérned a brókered véleményét, sőt ő még több adatot fog tudni mondani neked az adott részvényről. Meg kell vizsgálnod, hogy
– mióta fizet ennyi osztalékot,
– mekkora a várakozása a cégnek a következő negyedévekre,
– nyereséges e, miből fizeti az osztalékot…

Nem csak az osztalékra szűrhetsz a fent említett oldalakon. Erről bővebben olvashatsz az alábbi linken:
Használd ki a tőzsdében is a BIG DATA-t! Extra cégadatok/árfolyam adatok/technikai jelzések…

Szeretnéd begyakorolni, megtanulni a tőzsdei kereskedést? Akkor kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja.

Fotó: www.stock-free.org/

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!