2014-ben 20%-kal nőtt hazánkban az autóeladások száma

Az elmúlt években (6 éve alatt) rendre csökkentek az autóeladások az EU-ban. A magánszektor vásárlási kedve a tavalyi évben továbbra is csökkent, de több országban is vásárlás ösztönző programokkal próbálták növelni az autóvásárlási számokat. A vállalkozások húzták fel a statisztikát, így összesítve tavaly 5,7%-kal nőtt az Európai Unióban az autóeladások száma, az Európai Autógyártók Szövetsége jelentése szerint. Ez azt jelenti, hogy 2014-ben 12.550.771 autót vásároltak összesen.

Hazánkban 20%-kal nőtt az autóeladások száma, 67 ezer autó talált gazdára. Az alábbi ábrán pirossal kereteztük be a magyar vonatkozású adatokat. Érdemes megfigyelni, hogy a nagyobb piacokon is nőtt a vásárlási kedv, Egyesül Királyságban (United Kingdom) 9,3%-kal, míg Spanyolországban 18,4%-kal nőtt.

Autóeladások Európai Unióban 2014 - ACEA
Autóeladások Európai Unióban 2014 – ACEA

 

Forrás: ACEA.com -Európai Autógyártók Szövetsége

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)