A képen nem ő szerepel, ez csak illusztráció

Egy újabb példa, ami rámutat arra az óriási piacra, amit egyébként maguk a hackerek állítanak elő. Van pénz abba, hogy az emberek hibákat keresnek weboldalakon. Egy fiatal srácnak részben hobbi ez, de 280 millió forint megkeresése már komoly munkát igényel csak hibavadászatból. Mi ez?

A BBC készített egy interjút egy 19 éves fiatal argentinnal, aki azzal foglalkozik, hogy hibákat keres különböző weboldalakon, és ezekért pénzt kap. A Hackerone nevű oldalt használta, hogy feladatokat kapjon olyan nagy cégektől, mint a Twitter, Verizon, sőt még az amerikai kormánytól is. Az elmúlt pár évben hibákat keresett weboldalakon, applikációkban és ezekért már 1 millió dollárt, vagyis 280 millió forintot kapott. Nem véletlen, hogy megélnek akár a vírusirtók, vagy az etikus hackerek. Feltörhető weboldal, hibák mindig lesznek. Főleg úgy, hogy szinte már minden az internetre csatlakozik. Nem csak az igaz, hogy ami elromolhat, az el is fog, hanem amiben hiba lehet azt meg is találhatják a hackerek. A másik oldalt ott vannak viszont az etikus hackerek, akik megkeresik a hibát, jelzik a cégnek és ezért jutalmat kapnak.

Nem megtanulhatatlan, amit ő csinál!

Csak úgy nem törhet be, engedélyt kell kérnie

Őt hívják etikus hackernek. Nem tehet meg mindent, tehát nem lehet olyat, hogy most elkezdesz hibákat keresni, behatolni egy weboldalra, majd írsz, hogy fizessenek. A cégek akár az említett Hackerone oldalon, akár a saját oldalaikon meghirdetnek úgynevezett bug bounty, vagyis hibavadász programot. Erre külön kell jelentkezni és utána kezdheted a munkát. Sokan hobbiból, főállás mellett foglalkoznak vele. Ezekről írtam itt: 140 000 forintot fizet a Facebook, Apple, sőt a Google is, ha hibát találsz a weboldalukon

Szeretnék ilyet, megtanulnám

A Minnerhez tartozó videós oktató oldalon a MinnerAkadémián már elérhető az etikus hacker képzés. Egy igazi etikus hacker tartja (lásd a videót lent). Természetesen ehhez még szükséged lesz további tanuláshoz is, de az ragadni fog rád a képzés során. Nem is beszélve arról, hogy új lehetőséget nyit meg számodra, akár karrier lehetőség, akár új vállalkozás indítása. Vagy csak maradsz a hobbi hiba keresésnél.
Etikus hacker képzés ára 92 700 Ft, ami több órányi videós tananyagot foglal magában. Otthonról tudsz tanulni, nem kell utaznod, ezért is ilyen jó áron tudsz hozzájutni. Kattints ide a részletekért!

Nézd meg miről szól a képzés ebben a videóban, aztán kattints ide és kezd el a tanulást!

 

Forrás: HVG
Fotó: Alex Kotliarskyi / Unsplash

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!