29% profit a Zwackon! Erre inni kell! Te is koccinthatnál erre…

2015-ös osztalékfizetésnél 1200 Ft-ot ad a részvényeseinek a Zwack. A cég részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén lehet kereskedni, így ezt az osztalékot te is megkaphattad volna. Az osztalék fizetés kezdő napja július 23. lesz. Mikor kell venned a részvényből, hogy még biztosan kapj osztalékot?

Az osztalék fizetés dátumát megelőző 8. kereskedési napon vehet olyan részvényt, ami osztalék szelvényt is tartalmaz. Július 13-án még vásárolhatsz részvényt, és akkor megkapod ezt az osztalékot. (ez a dátum nem biztos, mivel még nem erősítették meg, visszaszámoltam 8 kereskedési napot).

A jelenlegi árfolyamon számolva ez 6,6% osztalékot jelent azonnal. Érdemes venni a részvényt? 1 év alatt 21%-ot emelkedett a Zwack árfolyama, a várakozásokat teljesítette a vállalat, jó eredményeket közölt most is.

Látod az árfolyamot? A forgalom se kimagasló, és mégis emelkedett a részvény. A cikk folytatódik a kép alatt.

Zwack részvény elemzés, osztalék - stooq.com
Zwack részvény elemzés, osztalék – stooq.com

Ha most nem is veszel részt az osztalékfizetésben, akkor milyen stratégiát érdemes alkalmazni a jövőben?
Az osztalékfizetés után egy kis korrekcióra is lehet számítani a részvénynél. Mindenesetre kedvelt részvény a befektetők körében, így hosszútávon érdemes gondolkodni bent. Az ilyen részvényeknél még inkább ki lehet használni a cost average effektust. Erről itt olvashatsz:
Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?

Szóval ne legyünk mohók egyből, inkább tervezzünk hosszútávon. Havonta veszel 1-4 részvényt, meglehetősen drága egy darab részvény, közben beátlagolódnak a beszállási árak. A kockázatodat is így csökkentheted.

Forrás: Zwack, Bét.hu
Fotó: Unicum/Facebook

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!