vasárnap, január 17, 2021

35 év múlva nyolcszor annyi 100 éves ember él majd a világban, mint most

A címben olvasható információt valószínűleg hallottad már, pár napja több helyen is megjelent ez a hír. Mivel olvasod a Minnert, így tudom, hogy ezen te nem is lepődtél meg, mármint ezen az adaton. A cikkhez tartozó ábrán láthatod, hogy szinte exponenciálisan fog növekedni a 100 éves kort is megélők száma 2050-ig. Mit jelent ez?

Egyrészt azt, hogy

 • a jelenlegi nyugdíjrendszert át kell gondolni, valószínűleg a jelenlegi fiatalok, illetve 40 év alattiak később mehetnek nyugdíjba, vagy teljesen átalakuló rendszerbe cseppennek
 • a egészségügyre még nagyobb teher fog nehezedni
 • természetesen nem mindenki éli meg a 100 éves kort, de így is látható lesz a várható életkornak a későbbre tolódása
 • 10-15 éven belül a 60 év felettiekre érdemes lesz vállalkozásokat építeni:
  – időseknek webshop
  – takarítás, idősek gondozása (kattints ide a minneres vállalkozás ötlet elolvasásához)
  – oktatás, foglalkoztatás (ezt külön kiemelem, idősek elhelyezkedését foglalkozó fejvadász cég például jövedelmező lehet majd, valószínűleg külön támogatást is bevezetnek majd erre).
  – utazási iroda időseknek
  – technológiához köthető javítási, szervíz szolgáltatások, ehhez kapcsolódó oktatás (kattins ide a minneres vállalkozás ötlet elolvasásához)
  -és persze ez már itt rajtad áll, szárnyaljon a fantáziád!!!
 • Az első ponthoz még az is kapcsolódhat, hogy a komolyabb pénzügyi tanácsadók, akik nyugdíj tervezésben járatosak, nagy piacot tudnak meghódítani maguknak, és jövedelmező lesz számukra ez a tevékenység (sőt a biztosítási ügynökök megbecsülése nagyobb lesz.)

Forrás: MarketWatch

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek