KezdőlapGazdaság és üzlet35 év múlva nyolcszor annyi 100 éves ember él majd a világban,...

35 év múlva nyolcszor annyi 100 éves ember él majd a világban, mint most

-

A címben olvasható információt valószínűleg hallottad már, pár napja több helyen is megjelent ez a hír. Mivel olvasod a Minnert, így tudom, hogy ezen te nem is lepődtél meg, mármint ezen az adaton. A cikkhez tartozó ábrán láthatod, hogy szinte exponenciálisan fog növekedni a 100 éves kort is megélők száma 2050-ig. Mit jelent ez?

Egyrészt azt, hogy

 • a jelenlegi nyugdíjrendszert át kell gondolni, valószínűleg a jelenlegi fiatalok, illetve 40 év alattiak később mehetnek nyugdíjba, vagy teljesen átalakuló rendszerbe cseppennek
 • a egészségügyre még nagyobb teher fog nehezedni
 • természetesen nem mindenki éli meg a 100 éves kort, de így is látható lesz a várható életkornak a későbbre tolódása
 • 10-15 éven belül a 60 év felettiekre érdemes lesz vállalkozásokat építeni:
  – időseknek webshop
  – takarítás, idősek gondozása (kattints ide a minneres vállalkozás ötlet elolvasásához)
  – oktatás, foglalkoztatás (ezt külön kiemelem, idősek elhelyezkedését foglalkozó fejvadász cég például jövedelmező lehet majd, valószínűleg külön támogatást is bevezetnek majd erre).
  – utazási iroda időseknek
  – technológiához köthető javítási, szervíz szolgáltatások, ehhez kapcsolódó oktatás (kattins ide a minneres vállalkozás ötlet elolvasásához)
  -és persze ez már itt rajtad áll, szárnyaljon a fantáziád!!!
 • Az első ponthoz még az is kapcsolódhat, hogy a komolyabb pénzügyi tanácsadók, akik nyugdíj tervezésben járatosak, nagy piacot tudnak meghódítani maguknak, és jövedelmező lesz számukra ez a tevékenység (sőt a biztosítási ügynökök megbecsülése nagyobb lesz.)

Forrás: MarketWatch

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek