35 év múlva nyolcszor annyi 100 éves ember él majd a világban, mint most

A címben olvasható információt valószínűleg hallottad már, pár napja több helyen is megjelent ez a hír. Mivel olvasod a Minnert, így tudom, hogy ezen te nem is lepődtél meg, mármint ezen az adaton. A cikkhez tartozó ábrán láthatod, hogy szinte exponenciálisan fog növekedni a 100 éves kort is megélők száma 2050-ig. Mit jelent ez?

Egyrészt azt, hogy

 • a jelenlegi nyugdíjrendszert át kell gondolni, valószínűleg a jelenlegi fiatalok, illetve 40 év alattiak később mehetnek nyugdíjba, vagy teljesen átalakuló rendszerbe cseppennek
 • a egészségügyre még nagyobb teher fog nehezedni
 • természetesen nem mindenki éli meg a 100 éves kort, de így is látható lesz a várható életkornak a későbbre tolódása
 • 10-15 éven belül a 60 év felettiekre érdemes lesz vállalkozásokat építeni:
  – időseknek webshop
  – takarítás, idősek gondozása (kattints ide a minneres vállalkozás ötlet elolvasásához)
  – oktatás, foglalkoztatás (ezt külön kiemelem, idősek elhelyezkedését foglalkozó fejvadász cég például jövedelmező lehet majd, valószínűleg külön támogatást is bevezetnek majd erre).
  – utazási iroda időseknek
  – technológiához köthető javítási, szervíz szolgáltatások, ehhez kapcsolódó oktatás (kattins ide a minneres vállalkozás ötlet elolvasásához)
  -és persze ez már itt rajtad áll, szárnyaljon a fantáziád!!!
 • Az első ponthoz még az is kapcsolódhat, hogy a komolyabb pénzügyi tanácsadók, akik nyugdíj tervezésben járatosak, nagy piacot tudnak meghódítani maguknak, és jövedelmező lesz számukra ez a tevékenység (sőt a biztosítási ügynökök megbecsülése nagyobb lesz.)

Forrás: MarketWatch

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!