3D nyomtatót használt az ATM rabláshoz – 9 millió forintot lopott

Egy francia férfi 3D nyomtatóval készített a bankautomatákra olyan előlapot, amivel le tudta másolni a bankkártya adatait. Ezután pedig könnyedén le tudott venni pénzt. Az eset Saint-Ambroixban és Nimesben (Dél-Franciaország) történt. Egy helyi rendőr azt nyilatkozta, hogy a kinyomtatott előlapok nagyon jó minőségűek voltak, és csak kevesen ismerhették fel, hogy nem az eredeti.

Ebben a hónapban kapták el az atm kifosztót. Elkövetett egy hibát, a saját bankkártyáján próbálta ki, hogy működik e a szerkezete. A csalást nem is tagadta, miután megtalálták a lakásában a 3D nyomtatóját. Egy év alatt kb 9 millió Ft-ot tudott így kicsalni áldozataiból.

Az eset hasonlít egy amerikai csalásra, ők 94 millió Ft-ot zsákmányoltak 3D nyomtatóval készült előlapokkal. Persze ez egy rossz példa a 3D nyomtató használatára, sajnos várható volt, hogy felhasználhatják valamire majd a csalók.

A technológiát lehet jó dolgokra is használni, több cikket is írtunk erről már:
Legyen saját igazi Poud
Vasember ruhát nyomtat az amerikai hadsereg
24 óra alatt 3D nyomtatóval 10 házat készített egy kínai cég (1 ház kb 1,2 millió ft!!!)
Amikor a technológia és a fehérnemű találkozik

Forrás: dailymail

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!