3D nyomtatót használt az ATM rabláshoz – 9 millió forintot lopott

Egy francia férfi 3D nyomtatóval készített a bankautomatákra olyan előlapot, amivel le tudta másolni a bankkártya adatait. Ezután pedig könnyedén le tudott venni pénzt. Az eset Saint-Ambroixban és Nimesben (Dél-Franciaország) történt. Egy helyi rendőr azt nyilatkozta, hogy a kinyomtatott előlapok nagyon jó minőségűek voltak, és csak kevesen ismerhették fel, hogy nem az eredeti.

Ebben a hónapban kapták el az atm kifosztót. Elkövetett egy hibát, a saját bankkártyáján próbálta ki, hogy működik e a szerkezete. A csalást nem is tagadta, miután megtalálták a lakásában a 3D nyomtatóját. Egy év alatt kb 9 millió Ft-ot tudott így kicsalni áldozataiból.

Az eset hasonlít egy amerikai csalásra, ők 94 millió Ft-ot zsákmányoltak 3D nyomtatóval készült előlapokkal. Persze ez egy rossz példa a 3D nyomtató használatára, sajnos várható volt, hogy felhasználhatják valamire majd a csalók.

A technológiát lehet jó dolgokra is használni, több cikket is írtunk erről már:
Legyen saját igazi Poud
Vasember ruhát nyomtat az amerikai hadsereg
24 óra alatt 3D nyomtatóval 10 házat készített egy kínai cég (1 ház kb 1,2 millió ft!!!)
Amikor a technológia és a fehérnemű találkozik

Forrás: dailymail

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!