3D nyomtatóval készítettek gyógyszert – mi jön ezután?

Az első alkalom, hogy a Food and Drug Administration jóváhagyott egy gyógyszert, amit 3D nyomtatóval készítettek. A Spritam névre keresztelt gyógyszer epilepsziás rohamok kezelésére alkalmas, a 3D printer rétegről rétegre építi fel. Ebben a technológiában az az újdonság, hogy így nagyobb adagot is beletudnak tenni egy gyógyszerbe úgy, hogy az könnyen lenyelhető, adagolható.

A gyógyszer gyártója, Aprecia Pharmaceuticals szerint ez megoldást jelenthet a későbbiekben arra, hogy az emberek könnyebben be tudják venni a gyógyszereket, és nem is kell majd annyi folyadékkal bevenni.

Az egészségügyben már több területen is használják a 3D nyomtatás technológiáját. A szervek, illetve szövetek nyomtatására még várnunk kell, de például a csuklósínt már most tudnak nyomtatni.

A 3D nyomtatóval foglalkozó vállalkozások részvényei jelenleg mélyponton tartózkodnak, jó befektetési lehetőséget kínálnak, erről írtam a múlt héten, a cím ne tévesszen meg. Kattints rá! Nagy bukta a 3D nyomtatós részvények vásárlása? Ennyire elemzés még nem ment félre!

 

Forrás: CNN
Fotó: Aprecia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!