4 dolog, ami miatt jobb, ha oda figyelsz a Google-ra!

Először is tudtad, hogy a Google a bevételeinek még mindig a 85-90%-át csak a reklámokból szerzi? Bizony a többi szegmenséből alig érkezik bevétel. Bár inkább a reklám bevétel lehet óriási. Én azt látom, hogy szépen csendben felvásárolt olyan cégeket, és belevágott olyan iparágakba, amire nem is figyelünk oda. Sőt a befektetők sem foglalkoznak még vele. A későbbiekben, amikor majd robban a bomba, hogy mekkora bevétele van belőle, na akkor meg már késő lesz.

A következő cégek, termékek tartoznak még a Googlehoz (ezekből profitálhatja a legnagyobbat), mellette az, hogy mekkora piaca van az adott üzletágnak

  • Nest —okosotthon : 20 milliárd dollár
  • Life Sciences — Biotechnológia: 45 milliárd dollár
  • Express — Lokális boltok: 1400 milliárd dollár
  • Fiber — Internet szolgáltató:  140 milliárd dollár

Szunnyadó óriás!
A Google befektetői szemmel egy szunnyadó óriás. Jelenleg alul értékeltnek is tartom ahhoz képest, hogy a befektetők nem vele foglalkoznak, hanem más tech cégekkel.  Nem trendi a Google? Persze ott van mindenhol, de már nem olyan sexi cég, mint a Facebook, vagy az Amazon.

Bizony a Google, vagyis Alphabet felnőtt, és igazi cég lett. Sokan a General Electric-hez hasonlítják. Persze joggal, mivel ők is sok szegmensben ott vannak, de először egy üzletággal futottak be, abból fektettek be a többibe. Így a Google egy jó hosszútávú befektetés lehet számunkra. Az árfolyam magasnak is tűnhet, de lesz ez még magasabb, sőt valószínűleg splitelni is fogják majd a részvényt, hogy te és más kisbefektető is hozzájusson.

Most tört ki egy szűk sávból is, ez jó lehet, mert így már a befektetésünk elejétől pluszban ülhetünk. Az elemzők is imádják a részvényt és 800 dolláros célárakat látok mindenhol. A jelenlegi egyszámjegyű növekedés helyett az elkövetkező években kétszámjegyű profit növekedés várható a cégtől, ami előrevetíti, hogy felhajtják az árfolyamát a befektetők. Ragadd meg te is. Gondolj bele: Te lennél a Google tulajdonosa? Naná!

google kitörés

Google részvény elemzés - finviz.com
Google részvény elemzés – finviz.com

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!