4 dolog, ami miatt jobb, ha oda figyelsz a Google-ra!

Először is tudtad, hogy a Google a bevételeinek még mindig a 85-90%-át csak a reklámokból szerzi? Bizony a többi szegmenséből alig érkezik bevétel. Bár inkább a reklám bevétel lehet óriási. Én azt látom, hogy szépen csendben felvásárolt olyan cégeket, és belevágott olyan iparágakba, amire nem is figyelünk oda. Sőt a befektetők sem foglalkoznak még vele. A későbbiekben, amikor majd robban a bomba, hogy mekkora bevétele van belőle, na akkor meg már késő lesz.

A következő cégek, termékek tartoznak még a Googlehoz (ezekből profitálhatja a legnagyobbat), mellette az, hogy mekkora piaca van az adott üzletágnak

  • Nest —okosotthon : 20 milliárd dollár
  • Life Sciences — Biotechnológia: 45 milliárd dollár
  • Express — Lokális boltok: 1400 milliárd dollár
  • Fiber — Internet szolgáltató:  140 milliárd dollár

Szunnyadó óriás!
A Google befektetői szemmel egy szunnyadó óriás. Jelenleg alul értékeltnek is tartom ahhoz képest, hogy a befektetők nem vele foglalkoznak, hanem más tech cégekkel.  Nem trendi a Google? Persze ott van mindenhol, de már nem olyan sexi cég, mint a Facebook, vagy az Amazon.

Bizony a Google, vagyis Alphabet felnőtt, és igazi cég lett. Sokan a General Electric-hez hasonlítják. Persze joggal, mivel ők is sok szegmensben ott vannak, de először egy üzletággal futottak be, abból fektettek be a többibe. Így a Google egy jó hosszútávú befektetés lehet számunkra. Az árfolyam magasnak is tűnhet, de lesz ez még magasabb, sőt valószínűleg splitelni is fogják majd a részvényt, hogy te és más kisbefektető is hozzájusson.

Most tört ki egy szűk sávból is, ez jó lehet, mert így már a befektetésünk elejétől pluszban ülhetünk. Az elemzők is imádják a részvényt és 800 dolláros célárakat látok mindenhol. A jelenlegi egyszámjegyű növekedés helyett az elkövetkező években kétszámjegyű profit növekedés várható a cégtől, ami előrevetíti, hogy felhajtják az árfolyamát a befektetők. Ragadd meg te is. Gondolj bele: Te lennél a Google tulajdonosa? Naná!

google kitörés

Google részvény elemzés - finviz.com
Google részvény elemzés – finviz.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!