4 órás munkahét cikksorozat: Magyarországra (rád) szabva – 2. rész: Időgazdálkodás felturbózva – #tippek

A cikksorozat első részében megismerhetted a 4 órás munkahét című könyv alapjait, vagyis másképpen megfogalmazva összefoglaltam a lényeget, amit mindenképpen hasznosítani tudsz a mindennapjaidban. Most következzen a könyv további fontos részeiből az összefoglaló. Természetesen ettől még el kell olvasnod a könyvet, de máris megkönnyítem a felhasználását.

80/20-as szabály (Pareto-törvénye)

Ezt már biztosan hallottad te is. Az élet számos területére rá lehet húzni, és ahogy Tim is írja, természetesen a 80/20 néha 95/5, de a többségében ráhúzható mindenre ez az arány. Miről is van szó? Például

 • “Az eredményeid 80%-a az erőfeszítéseid 20%-ából származik.”
 • “A bevételeid 80%-át a vevőid 20%-a adja.”

Ebben a részben a szerző több területen is megvizsgálja, hogy érdemes odafigyelni, mennyire van szükségünk adott vevőre, munkafolyamatra… és ami nem kell, vagy kevés hasznot hoz, azt építsük le.
Minner: Timmel egyetértek abban, hogy időnként érdemes szelektálni. De a vevők szelektálásával nagyon vigyázz. Ezt már az előző részben is leírtam, hogy a vevők mennyiségét érdemes fenntartani egy olyan szinten, hogy egy esetleges gazdasági válság esetén se kelljen nagyobb kockázatot vállalnunk.

Ahol jól tudod hasznosítani ezt a szabályt – Adj határidőt!
Vizsgáld meg, hogy melyik feladat járul hozzá leginkább a bevételeidhez, eredményességedhez. Erre helyezd a hangsúlyt. Adj hozzá nagyon rövid határidőt. Ez zseniális tipp. Én mióta olvastam, azóta alkalmazom.
És milyen igaz, amihez nem adsz határidőt, azt képes vagy nagyon elhúzni. Egyébként a Trello ebben is segíthet neked.

Email, telefonálás – csak hatékonyan

Tim meglátása, hogy reggel ne az emailekkel kezdj. Először valamikor 10-11 óra körül nézz rá a leveleidre! Naponta maximum 3-4 szer ütemezz be emailek olvasását, válaszolását! A legtöbben egész nap az emailfiókjukat böngészik, rendszertelenül. Ugyanez érvényes a telefonálásra is. Az ő példája alapján 10-kor, 13-kor, 16-kor olvasd el és válaszolj az üzenetekre.

Ha kapnál egy szívinfarktust

Miután szívinfarktust kapnál, és az orvos azt tanácsolja, hogy napi max 2-3 órát dolgozhatsz csak, különben rosszabbodik az állapotod, akkor milyen feladatokat végeznél el? Ez is nagyon jó megközelítés az időpocsékolás megakadályozására.

Építsd le a negatív ismerőseid? – Ezt mindenképpen olvasd el!

Nem egy helyen olvasom, hallom már ezt a tanácsot. Ami annyit takar, hogy az olyanokat, akik negatívak körülöttünk, építsük le, szakítsuk meg velük a kapcsolatot… Nos, ezzel vitatkoznék. Nem érdemes teljesen leépíteni a kapcsolatot így mindenkivel, nem mindenki tehet arról, hogy negatív. Örülj neki, hogy te vagy a pozitív ember az ismerőseid között! Annyit fogadj meg ebből a tanácsából Timnek, hogy ne foglalkozz a körülötted lévők negativitásával. Kapcsolatépítésben én tanítom is, hogy mindenkinek kell bizalmat szavazni, és ha így állsz hozzá mindenkihez, hogy aki negatív, azzal nem foglalkozol, akkor eléggé kicsi lesz a kapcsolati hálód.

Hírek fogyasztása csak mértékkel

Tim javaslata az, hogy kevesebb hírt fogyassz, mert egyébként is a negatív hírek vannak többségben. Ebben részben egyetértek. Viszont egy kis tájékozottság nem árt. Érdemes hetente átfutnod a top50 híreket, több oldalon is van ilyen gyűjtés, és máris képbe kerülsz a fontosabb hírekkel a nagyvilágból.

Rájöttem a virtuális asszisztens részre nem elég egy bekezdés. A következő részben erről fogok írni (már készül).

A cikksorozat részei:

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek