40% feletti napi emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén? Szárnyal a Danubius részvény a kivásárlás hírére

Az MTI információi szerint a CJ Holding Ltd. Egyesült Királyságbeli vállalat benyújtotta felvásárlási ajánlatot az összes Budapesti Értéktőzsdén forgó Danubius Hotel Nyrt. részvényeire. Ezt az MNB-hez kellett eljuttatnia. A hírek után a részvény már 40% feletti pluszban nyitott, tehát ezt csak azok érezték meg jobban, akik birtokoltak is a részvényből.

A hírre a részvény forgalma megugrott, az eddigi 4-5 milliós napi forgalomról felugrott 300 millió forgalom fölé. A BÉT-nek még a sávszélesítést is be kellett vezetnie a nagy érdeklődés miatt. Valószínűleg sokan éltek azzal, hogy a régebben vett részvényeiktől a magas áron megszabadulnak, és realizálják a profitot. A spekulánsok pedig tovább vásárolják. 8000 Ft-os vételi ártól már nincs messze az árfolyam, a cikk megírásakor a Danubius árfolyam 7950 forinton állt. Sajnos ezt előre látni nem lehetett, így profitálni nehéz volt belőle a hír megjelenése után.

Egy valamit még levonhatunk a történésekből, hogy egyre kevesebb részvény lesz a Budapesti Értéktőzsdén, amennyiben kivezetésre kerül a Danubius részvény. A vállalatok nem kapkodnak a Budapesti Értéktőzsde után, pedig még a forgalom is nőtt picit. Furcsa egy helyzet, mivel egy cég életében a cél a részvénykibocsátás lehet. Erre egy jó magyarázatot kaptam egy szakembertől, hogy azért nem akarnak tőzsdére menni a cégek, mert akkor a kontrollt részben elveszítik a cég felett, illetve kevesebbet lehet “mókolni”, “mutyizni”… ez a véleményt én is osztom. Pedig a tőzsdére lépés után a legtöbb vállalat árbevétele nő, sőt a vállalat megítélése is sokkal jobb, mint a konkurenseié. Szóval több lehet az előnye, mint a hátránya.

Fotó: Danubiushotel
Forrás: MTI, BÉT

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!