45 millió Ft-ért vehetsz egy részvényt, mélyen a zsebedbe kell nyúlni

Warren Buffett cégének részvénye már 200 000 dollár felett van, ami mai árfolyamon számolva bőven 45 millió Ft feletti összeget jelent. Míg mondjuk a többi nagyobb cég részvény árfolyama átszámítva 10-30 ezer forint között mozog, addig ha a Berkshire Hathaway Inc. részvényéből ha csak egyet is venni akarunk mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

A Berkshire szinte egy befektetési alapként működik, mivel a vállalat több cégben is tulajdonrészt vásárol, sőt spekulál is. Nagyon jól csinálják, évente 22,6%-os átlagos hozamot tudnak felmutatni. Ebben a negyedévben is nőtt a profitjuk.

Warren Buffettre sokan felnéznek, legutóbb 2 millió dollár felett fizetett valaki csak azért, hogy találkozhasson vele egy ebédre. Az árfolyam magáért beszél, elemezni se nagyon lehet, felfelé száguldott. De persze látható, a válságkor szépen beesett, igaz azóta felülmúlja teljesítményben az S&P500 és a DJ30 indexet is.

berkshire_aug

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!