45%-ot zuhant a LinkedIn árfolyama. Ki pánikol?

A pánik és az eladási hullám néha csodákat tud művelni. Ilyen történt a LinkedIn részvénnyel. Hiába nőtt a bevétele az utolsó negyedévben 34%-ot, hiába múlta felül az elemzői várakozásokat az egy részvényre jutó nyeresége, a piac mégis a mélybe rántotta a részvényét. Mi történt?

A befektetőknek nem tetszett, hogy a 3,9 milliárdos forgalom helyett 3,6 milliárdos forgalmat prognosztizál a cég 2016-os évre. Ezekkel a számokkal még így is kétszámjegyű bevétel növekedése lesz ebben az évben. Viszont ez eltér attól a számtól, amit a mohó elemzők és befektetők vártak. Az árfolyam így hamar eladási nyomás alá került, és a rengeteg pozíciózárás továbbgyűrűzött. Pedig 400 millió ember nem tévedhet. Olcsó a részvény?

A LinkedIn szakmai közösségi oldalként a legnagyobb, prémium szolgáltatásából származó bevétele messze túlszárnyalja a konkurenseit. A Lynda.com online oktatói portál megvásárlása jó kiegészítő szolgáltatásnak bizonyult, és az ebből származó bevétele még csak most fog növekedésnek indulni.

Egy kis korrekció mindenképpen elképzelhető volt, viszont ilyen nagyra nem számíthatott az ember. A nagy zuhanást a befektetők okozták. A piaci várokozás volt túlzó, így nem tartom reális árnak az árfolyamot, ennél sokkal magasabb ár az, amit el tudok képzelni az árfolyamnak. Az elemzők is 150 dollár és 200 dollár közé húzták le a célárat a részvényhez.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!