5 dolog, amiért jó közösségi (coworking) irodában dolgozni

Egyre több a szabadúszó nemcsak a világban, hanem itthon Magyarországon is. Sőt, a hazai adózás még kedvez is ennek, hiszen a KATA adózási forma sok szabadúszónak, vállalkozónak előnyös lehetőség. Én már 3 éve vagyok szabadúszó, így rengeteg közösségi irodában voltam már. A coworking iroda azt jelenti, hogy egy nagyobb irodában te bérelsz akár már pár órára is egy asztalt, munkaállomást. Természetesen hosszú távú bérlés is szóba jöhet, mindenképpen kedvezőbb, mintha egy irodát bérelnél. Nézzük is, mi az az öt dolog, amiért neked is ki kell próbálnod!

1. Különválik a munka és a magánélet

Az otthoni munkavégzésnek megvan az a hátránya, hogy nagyon nehezen tudod különválasztani a munkát és a magánéletet. Egy légtér, nehezebb a munkaidő beosztása, könnyen elkalandozhat az ember…
Nem azt mondom, hogy csak coworking irodában dolgozz, hanem időnként jó kiszakadni az otthoni munkából. Legyen akár webshopod, vagy legyél grafikus, programozó, marketinges, vagy tanár… bármi is legyél mindenképpen felüdülés lesz számodra. Sőt, inspiráló. Ha jól megfigyeled, majd még hatékonyabban is fogsz dolgozni egy közösségi irodában.

2. Nem vagy egyedül – közösség

Amennyiben magányos harcos vagy, vagyis egyedül dolgozol, akkor át fogod tudni azt érezni, milyen jó egy kicsit úgy érezni, mintha kollégáid lennének. Sőt, itt akikkel találkozol még akár ügyfeleid, üzleti kapcsolataid lehetnek, nem csak egyszerű “kollégák”. A legtöbb közösségi irodában pedig több rendezvény is van, ami összekovácsolja az ott dolgozókat. Ténylegesen egy kis közösség alakul ki. Sőt, ez még segítheti is a kapcsolatépítésedet is.

3. Partnereidet, ügyfeleidet be tudod hívni

Van egy hely, amit magadnak is úgynevezett központnak tekinthetsz, majdhogynem irodádnak. És ehhez hozzátartozik, hogy a legtöbb ilyen helyen nagyon jó áron tudsz bérelni tárgyalót is, így sokkal jobb körülmények között tudod fogadni az ügyfeleidet, és ezzel még jobban megnő a bizalmuk a szolgáltatásod, terméked iránt.

4. Rugalmas, olcsó

Nagyon jó átmenet még akkor, amikor nincs saját irodád. Kiszámítható és rugalmas a “hely bérlése” a közösségi irodákban. A legtöbb helyen a próbanap olcsóbb is, és nem is beszélve arról, hogy van pár órás, napi, heti, 10 alkalmas, havi bérlet is, ami így teljesen kiszámíthatóvá teszi a helybérlést.

5. Inspiráló

Az egyik legérdekesebb tapasztalatom, hogy sokkal hatékonyabb a munkavégzés az ilyen helyeken. Ezt több szabadúszótól is hallottam már, ők is azt nyilatkozták, hogy sokszor adott munkát rövidebb idő alatt végeznek el, mint otthon.

Milyen a hazai közösségiiroda-felhozatal? Hamarosan írni fogok erről, letesztelem mindet.

Ehhez kapcsolódó vállalkozási ötlet a Minneren:  152. vállalkozási ötlet – Legyél szabadúszó (Akár félig-meddig passzív jödelmed is lehet).

Fotó: Vimeo

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!