5 üzleti hír augusztusból: német ipar gyengélkedése, Amazonas, gyémánt

Az augusztusi üzleti hírlevelekben kiküldött 20 hírből 5-öt kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál, iratkozz fel a Minner hírlevélre, továbbá lent látod még belinkelve az egyes hetekhez tartozó hírleveleket, el tudod olvasni őket akár most is.

Nagy bajban van a német ipar, és ez már Magyarországon is érződik – G7 
Ez már nem az első, hogy írok róla. Nem olyan, mintha egy európai válság első jelei lennének? 
Utoljára pontosan hét éve volt ilyen rossz helyzetben a német ipar, mint idén júliusban, derült ki az IHS Markit beszerzési menedzserindexeiből. Ez elvileg törvényszerűen visszahúzza az erősen exportfüggő magyar gazdaságot is, és valóban, most már a magyar bizalmi mutatók is egyértelműen romlanak. A romlás Magyarországon is egyértelmű, a GKI konjunktúraindexe két és fél éve nem látott mélyponton.

Válságban van a gyémántpiacot uraló elit klub – Index.hu
A kereslet gyengülése miatt válságba kerültek a gyémántkereskedelemmel foglalkozó cégek. Az ágazat minden szereplője nehézségekkel küzd, a bányatársaságok gyengélkedése ugyanis a partnereik, felvásárlóik teljesítményére is rányomja a bélyegét. A piacot uraló, angol gyökerű De Beers felvásárlói hálózatát tépázza meg leginkább a kialakult helyzet. A CÉG AZÉRT CSÖKKENTI A KEDVEZMÉNYEKET, MERT A CSÚCSMINŐSÉGŰ ÉKSZEREK KERESKEDELME VILÁGSZERTE STAGNÁL, ILLETVE CSÖKKEN, MIVEL MÁS LUXUSTERMÉKEK (CIPŐK, KÉZITÁSKÁK) TELÍTIK A PIACOT, ELSZÍVJÁK A VÁSÁRLÓKAT.

Bejelentették a Huawei operációs rendszerét – HVG
Richard Yu, a Huawei vezére Harmony OS néven mutatta be a cég által fejlesztett operációs rendszert. A szakember szerint a jelenlegi operációs rendszerekkel – Androiddal és iOS-szel – a legnagyobb probléma az, hogy túlságosan fragmentáltak. Az Apple és a Google is külön-külön OS-t készített például az okostelefonokra, táblagépekre, okosórákra és laptopokra, ugyanakkor szerinte ez nem lehet megoldás, hiszen mind ugyanarra az alapra épülnek, így nem működhetnek tökéletesen. Ráadásul egyre több eszköz készül, aminek különböző operációs rendszerek kellenének, így lényegében ez az irány nem tartható.

Nem az őserdőt, hanem az Brazil embereket kellene megmenteni – Minner hírlevél tartalom
Rengeteg érdekes hírt olvasni, például azt, hogy az Amazonas adományok,amiket itthon is sokan gyűjtöttek valójában alig ér el Brazíliába, az alapítványok nem pont arra fordítják (sokszor a működésükre. Akkor óriási hülyeséget csinál a Vans,  North Face, és Timberland azzal, hogy nem használ fel marhabőrt csak azért, mert az őserdő felgyújtásához köze van ahhoz, hogy az ott lakók felgyújtanak nagyobb területeket. 
Ha összerakod a fejedben, akkor látszik, hogy az ott élőknek kell megfelelő életet biztosítani (új munkahelyek, oktatás…) és azzal menthető meg igazán az őserdő pusztulása. 

Előfizetéses termékértékesítés piaca még kiaknázatlan idehaza! – Minner.hu
Még mindig óriási piaci rés tátong a hazai előfizetéses üzleti modellel értékesített termékek piacán (e-kereskedelmi termék előfizetési piac). Ezen a területen a nemzetközi vizeken az forgalom éves 100%-os növekedést mutat, ezzel szemben itthon semmilyen mozgás nem tapasztalható. Az előfizetők több mint egyharmada kevesebb mint három hónapon belül lemondja az előfizetést, első hat hónap alatt több mint a fele. De mint fent említettem a “feltöltős” előfizetéseknél 45%-uk megmarad 1 évnél tovább is, ami elég jó arány, a többi kategóriánál ez 35%. Utóbbi sem rossz arány!

Az augusztusi hírlevelek bővebben (5 hír minden héten)

Fotó: Daniele Fantin / Unsplash

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!